Vad är infasade optik?

infasade Optics (PAO) är den som ännu inte genomförts tanken att skapa 2D-matriser med små skärmar programmeras för att släppa ut mot bakgrund av de särskilda amplitud och fas krävs för att skapa illusionen av en 3D-bild. Förverkliga detta koncept skulle kräva en hel del datorkraft, många ekvationerna måste lösas i realtid för att skapa en lämplig optisk utgång. Detta är bortom dagens behandling kapacitet Påsättsdatorer, men med förskott som nanoelektronik, skulle bärbar infasade Optics bli praktisk. Om det finns ett stort antal mini-skärmar, och deras stater uppdateras tillräckligt snabbt, något 3-D bild kan projiceras. Illusionen skulle vara övertygande att någon med 2-D skärm i sin siktlinje. Ett rum med väggarna täckta av infasade Optik skulle kunna fungera som en "Holodeck" från Star Trek . En kostym som omfattas av flexibel PAO kan ge en illusion av osynlighet av utskjutande en bild av vad som ligger bakom användaren, eller ge intryck av att användarna är mycket långt borta eller väldigt nära någon särskild observatör. Stora infasade Optik kunde simulera utseendet på hela städer, på en nivå på upplösning så fin att illusionen skulle bevaras även om kikare användes. En superlarge PAO kring en planet som skulle kunna ge en illusion av planeten är någonstans.

På grund av tekniska svårigheter att tillverka så många små skärmar och deras motsvarande beräkningsmodeller hårdvara, infasade optik är tänkt som en futuristisk teknik , och nämns ofta som en tillämpning av avancerad nanoteknik. Rå "osynlighet dräkter" har visats i flera år, men de är väldigt dyra, och i allmänhet ger en illusion bara observatörer från en synpunkt. Den banbrytande artikeln om infasade Optics var skriven av Dr Brian Wowk och är ett kapitel i boken, Nanotechnology: Spekulationer om Molecular Abundance . År 2002 bildades MIT: s institut för Soldier Nanoteknik med en 5-årig, $ 50 miljoner euro i bidrag från armén. Del av deras agenda är att använda PAO att utveckla en osynlighet kostym för militären. Även om genomförandet av en sådan kostym innan bidraget tar slut anses av experter vara osannolikt, kommer viktiga framsteg göras.

Bortsett från att peka direkt på synnerven , infasade Optik erbjuda bästa möjliga sätt att projicera en virtuell verklighet. Skärmar på något avstånd från användaren kan användas för att simulera objekt på nästan alla avstånd. Infasade Optik kommer att göra det möjligt att skapa realistiska landskap aldrig tidigare funnits på jorden. De kommer troligen att bli en av de första spännande tillämpningar av nanoteknik, med ankomst troligen någon gång mellan 2010 och 2020.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.