Vad är historia Aviation?

historia luftfarten börjar i 600 f. Kr. eller tidigare i Kina, där folk flög knutna till stora drakar (som straff). I den 5: e århundradet f. Kr. , uppfann uppfinnaren Lu Ban en "trä fågel," särskilda förhållanden som var okända, men det kunde ha varit en stor drake eller tidigt segelflygplan. Varmluftsballonger med på tillverkade var ombord lyktor i 3: e århundradet f. Kr. i Kina, och användes för att skrämma fienden under strid. Bemannade rymdfärder i en drake spelades in igen, som förekommer i 559.

Många århundraden senare, den 9: e århundradet, den islamiska universalgeni och uppfinnare Abbas Ibn Firnas visade den första kända segelflygplan och uppfann en tidig fallskärmen, vilket gjorde honom att överleva en 50-fots falla med endast smärre skador. Den italienska geniet Leonardo da Vinci gjort olika utföranden för flygmaskiner och luftfart, inklusive en ornithopter (Wing-flaxa med vingarna maskin), men de byggdes aldrig. Det var inte förrän 1783 som den första milstolpen i modern luftfart, äkta flygmaskin, en varmluftsballong, ritades av Montgolfier brothers och flögs av Jean-Francois Pilâtre de Rozier och François Laurent d'Arclandes under loppet av 5 miles (8 km). Drivs av en skog eld, hade detta tidiga ballongen ingen styrmekanism. I slutet av 18th century, var luftfart i varmluftsballonger på modet i Europa, och man har påbörjat arbetet på att göra en styrbar luftballong. Detta uppnåddes år 1852 av Henri Giffard hjälp av en ångmaskin drivs farkoster som flög 15 miles (24 km) i ett semi-kontrollerat sätt. På 1860-talet, icke-styrbara utvinns ballonger användes för första gången i krig, under det amerikanska inbördeskriget, som unionen Army Ballong Corps. 1884 byggdes det första helt kontrollerbart luftskepp, också en av de första riktigt stora luftskepp, 170 fot (52 m) lång, med 66. 000 kubikmeter (1. 900 m³) luft. Denna ballong, som heter La France, ägdes av den franska armén och omfattade 5 miles (87 km) i sin jungfrutur med hjälp av en 8-1/2 hästkrafter elmotor. The 19th century såg utforskandet av fysiken av flygning och byggande av gradvis 14start moderna tyngre än luft luftfarten. Den första tyngre än luft flygning inträffade i Fairfield, Connecticut, av Gustave Whitehead, den 14 augusti 1901. Denna motor-drivna, 800 meter långa, var äldre än 15 meter höjd flyg bröderna Wright "historiska flygning med mer än två år, och representerar det faktiska historisk milstolpe.

När den är tyngre än luft plan år 1901 framskred flyg kontinuerligt och snabbt fram till 1970-talet. 1939 flögs den första fungerande jetplan av Erich Warsitz i Tyskland. Den första praktiska helikopter utvecklades ungefär samtidigt, 1936, också i Tyskland. Ljudvallen bröts 1947 av Chuck Yeager i en raket-drivna Bell X-1, och den första trafikflygplan Avro C102 Jetliner, flög 1949. Sedan dess har utvecklingen inom flyget varit något långsammare, och mycket av den nuvarande fokusera på att ta bort piloten och skapa helt autonoma farkoster, sk UAV (obemannade).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.