Vad är ett mikroskop kamera?

Ett mikroskop kamera är en kamera som kan användas för att fånga stillbilder eller rörliga bilder i mikroskopi. Dessa bilder har samma grad av förstoring som mikroskopet, så att användarna kan skapa en permanent post i skarpa, tydliga detaljer av objekt sedda genom ett mikroskop. Många vetenskapliga labs har mikroskop kameror för att användas av sina forskare, och vanliga användare också gillar att fotografera de saker de ser med mikroskop för eftervärlden eller intresse. I vissa fall kan ett mikroskop kamera integreras direkt i ett mikroskop för enkel användning. Användarna kan fokusera och visa genom okularet, och aktivera kameran när de vill ta en bild. Kameran fotografier allt som ses genom okularet, ibland ger en förhandsvisning på en datorskärm så att användaren kan göra de anpassningar som kan bli nödvändiga. Mikroskop med integrerad kameror brukar vara ganska dyra, speciellt om mikroskop och kameran är av hög kvalitet. är andra konstruktioner avsedda att arbeta med ett mikroskop, vanligtvis genom att montera över okularet med speciell utrustning. I fråga om en digitalkamera kan kameran har en liten bildskärm som tillåter folk att se vad kameran ser, eller en förhandsvisning kan tillhandahållas på en dataskärm bredvid mikroskopet. Både digital och kameror film avsedd för användning med mikroskop är tillgängliga från vetenskapliga leverantörer och optiska företag.

Några entusiaster föredrar att ändra generisk kameror för användning med ett mikroskop. Detta kan göras genom att lägga till en bilaga till kameran så att den kan användas med ett mikroskop öga bit. Vetenskapliga leverans företag säljer ibland byggsatser för detta ändamål, och människor som är duktiga på sådana saker kan också tillverka specialprodukter bilagor göra ett mikroskop kamera. Bildkvaliteten kan inte alltid vara det bästa, men detta alternativ kan vara mycket lättare att använda och mycket billigare än en specialiserad mikroskop kamera.

Som när man väljer en vanlig kamera, det finns ett antal alternativ att överväga vid bedömningen av ett mikroskop kamera. Valet mellan en digital eller filmkamera är en viktig fråga, liksom saker som objektiv kvalitet, upplösning, känslighet kamerans sensor, och möjligheten för kameran att kommunicera problemfritt med befintlig utrustning. För dem som har möjlighet att göra det, kan det vara bra att testa flera modeller i ett labb för att se vilket som känns mest bekväm att använda och att titta på prover från olika mikroskop kameror för att få en uppfattning om vilken typ av bildkvaliteten att förvänta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.