Vad är en kontrast mikroskop?

kontrast mikroskop, mer korrekt en fas kontrast mikroskop, är ett mikroskop med komponenter som i hög grad öka kontrasten av föremål på scenen, vilket gör dem mycket synliga. Använda en kontrast mikroskop tillåter någon att se klart, visualisera de strukturer som deltar i objektet på scenen, och denna typ av mikroskop också tillåter observatörer att se celler och organismer medan de fortfarande lever och går igenom deras livscykler, en klar fördel.

Många levande celler har komponenter som är öppna eller mycket nära den. När man ser på en vanlig mikroskop, dessa komponenter tvätta huvudsak ut, vilket gör det omöjligt att se dem. Ett sätt att lösa detta problem är att färga organism, med färg som ger kontrast som orsakar dessa strukturer för att poppa ut. Det kan dock vara svårt för färgning av prover och dödsprocessen kan ändra cellstrukturer förutom döda organismen, vilket gör det olämpligt för människor som vill se saker i livet under lupp för att bättre förstå dem.

faskontrastmikroskop mikroskop förlitar sig på det faktum att ljuset förändringar när det passerar genom ett objekt. Beroende på brytningsindex i olika delar av en cell, kommer ljuset sakta ner när den passerar genom, flytta "ur fas" som den kallas. Med ett speciellt filter som kallas fas plattan mellan prov och okularet för att komplettera denna förändring, kommer forskaren tydligt kunna se den öppna strukturer utan att behöva färga exemplaret.

Skillnader mellan en fas kontrast mikroskop och en vanlig mikroskop kan verka som natt och dag. En ganska tråkig bild kommer plötsligt vimlar av livet när man ser under en kontrast mikroskop, och detaljerad, kommer känsliga strukturer organismer och celler plötsligt blir synliga när de inte var tidigare. Använda kontrast mikroskopi, kan forskarna titta mikroorganismer gå igenom deras livscykel, och de kan också studera den detaljerade anatomi av sådana organismer.

Uppfinnaren av faskontrastmikroskop teknik , Frederik Zernike, belönades med ett Nobelpris 1953 för sina insatser. Kontrast mikroskopi kan bli betydligt dyrare än andra typer av ljusmikroskop, eftersom det kräver speciell utrustning. Som ett resultat, är faskontrastmikroskop mikroskop oftast bara ses i specialiserade miljöer som forskningslaboratorier. Studenter i hög klass för vetenskap vid universitet och högskolor ges en möjlighet att arbeta med sådana mikroskop för sin forskning och att lära sig mer om området.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.