Vad är en dator mikroskop?

En dator mikroskop är ett mikroskop som antingen gränssnitt direkt med en personlig dator, eller också är konstruerad med en inbyggd dator-in, och en del för att överföra bilder till datorn. Datorn mikroskop är en relativt ny uppfinning, växer ut ur vetenskaplig kvalitet mikroskop som använder datorteknik. Det är en mycket populär leksak, både för vuxna och barn, och kan användas för ett brett spektrum av grundläggande tillämpningar, men för närvarande resolutioner inte är tillräckligt höga för att tåla många fler komplexa syften.

utvecklades den första populära dator mikroskop av Intel som en del av sin Intel Play Line. Chippet jätte beslöt man ville engagera sig i den smarta leksaken rörlighet och skapa leksaker som ingår ombord datorer. Stället för att bygga dockor, eller annan form av leksak som hade begränsad riktiga program valde Intel att lansera sin linje med en nyttig konsument-vetenskaplig produkt, QX3 ™. Den QX3 ™ är en ganska enkel dator mikroskop, som kan ansluta till en dator via USB-porten. Det kan sedan ta stillbilder direkt till datorn, eller kan spela in videofilmer.

Intel småningom avbrutit sitt Intel Play Line, sålde den till Prime Entertainment, som blev Digital Blue varumärke. Digital Blue producerar mest populära dator mikroskop för närvarande finns på marknaden, QX5 ™, efterföljaren till den tidigare QX3 ™. Den QX5 ™ innehåller ett antal uppgraderingar till de tidigare QX3 ™, och på grund av dess relativt låga pris punkt, har blivit mycket populära både i skolor och i hemmen. Den QX5 ™ är i huvudsak en webbkamera och erbjuder tre olika förstoringsgrad nivåer: 10X, 60X och 200X. Datorn mikroskop är ansluten till en dator via en USB-kabel, och från datorn kan programmeras att göra en lång rad uppgifter. Det kan ta videor och fotografier, och kan ställas in för att ta time-lapse fotografier med bestämda mellanrum, liksom. Sensorn som används i denna dator mikroskop uppnår bilder på 640x480 pixlar, vilket gör dem ganska skarp, och på mindre än $ 100 US dollar (USD), är priset lågt nog för de flesta konsumenternas behov. Övriga dator mikroskop är jämförbara både i pris och resolution till QX5 ™ och tidigare QX3 ™, med en del så billigt som 30 dollar för mikroskop med en maximal upplösning på 60X. Olika mikroskop har olika formfaktorer, dock med några gjord för att användas som en lupp, fristående och utformad för att hållas, och andra utformad mer som traditionella mikroskop. Detta är till stor del en fråga om preferens, och några av de fristående mikroskop omfatta står så att de kan hållas stilla om det behövs.

Högre kvalitet digitala mikroskop också finns i $ 300 USD till $ 600 dollar price range. Dessa mikroskop är mycket mer lik traditionell mikroskop, men ofta med en digital display. De accepterar flash-minne, som kan laddas med stationära eller video bilder, och kan anslutas till datorn via USB. Dessa typer av digitala mikroskop kan bli så hög som 400X förstoring, och med ytterligare 4x digital zoom de enkelt kan visa bilder på upp till 1600X deras verkliga storlek.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.