Vad är en Wind Power Generator?

Ett vindkraft generator är en anordning som omvandlar vindens energi till en användbar form av energi. Den vanligaste typen av vindkraft generator är en trebladig vindturbin, som omvandlar vindens energi till elektricitet. Den vindkraft generator blir en alltmer populär form av elproduktion, eftersom många nationer vänder sig bort från de traditionella petroleum energikällor till förnybara energikällor.

På sätt och vis, något som används för att omvandla vindens energi från en form till annan kan ses som ett vindkraftverk generator. Ur detta perspektiv, även något så enkelt som ett segel på en segelbåt kan ses som ett vindkraftverk generator omvandla vinden till momentum för fartyget. En väderkvarn är direkt kopplad till en vattenpump eller en korn processor kan också ses som ett vindkraftverk generator. Denna tidiga typ av vindkraftverk generator var i bruk så långt tillbaka som den 2: a århundradet f. Kr. i Persien, och tekniken spridas över hela världen under de kommande årtusendena.

Oftare skulle dock ett vindkraftverk generator ses endast som en apparat som omvandlar vindens energi till elektricitet. I denna mening föreföll tidigaste enheterna i slutet 19th century. Vid utgången av det första decenniet av den 20-talet fanns det nästan 100 elektriska generatorer knuten till vindkraftverk i USA, med några producera så mycket som 25 kW. Under 1920 och 1930 för vindkraft generatorn fortsatte att öka i popularitet i USA, fungerar som en källa till små mängder elkraft på landsbygden som inte varit knuten till någon sorts central nätet.

Med tillkomsten av en mer robust nationella elnätet, som drivs av kol-och kärnkraftverk, minskad användning av vindkraft generator i USA. Även om de fortfarande användes under 1960 och 1970 på gårdar för till exempel pumpa vatten, användes få producenter att faktiskt producera elektricitet. Början på 1980-talet detta börjat förändras, med moderna vindkraftverk generator gör ett utseende, och en växande intresset för alternativa energikällor till olja. Den moderna vindkraftverk generator är vanligtvis på en horisontell axel, med tre blad till den. Generatorn ändrar riktning för att möta vinden, som bestäms av en enkel dator. De är utformade för att mest effektivt fånga vindens kraft, med så lite överskott wobbling som möjligt. Ett modernt vindkraftverk generator är vanligtvis placerad på toppen av en pelare cirka 200 till 300 fot (60m till 90m) högt, och bladen själva är mellan 60 och 130 fot (18m till 40m) lång. De flesta producenter har variabel hastighet, så att de kan bäst utnyttja vinden, och de kan manuellt stängas om vindhastigheter bli för högt, så att ingen skada kommer till utrustningen.

närvarande vindkraft utgör endast cirka 1% av världens totala energiproduktion, eller ca 95 GW. Vissa länder har satsat betydligt mer på vindkraft, dock med nationer som Portugal och Spanien genererar ca 10% av sitt energibehov med hjälp av vindkraft, Danmark genererar ungefär en femtedel av sin energi genom vind, och länder som Irland och Tyskland som genererar mer än 5 % av sin energi genom vindkraft.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.