Vad är en Polarizing mikroskop?

En polariserande mikroskop är ett mikroskop som huvudsakligen används i geologiska undersökningar för att studera geologiska prover. Av denna anledning är det också känd som en petrografiska mikroskop. Det används inom andra vetenskapsområden som medicin och biologi också.

Polarizing mikroskop är byggda som vanliga optiska mikroskop, men är försedda med några extra funktioner. Till skillnad från vanliga mikroskop som använder vanligt ljus, en polariserande mikroskop använder polariserat ljus för att studera prover. I polariserat ljus, ljuset vågor vibrerar i en riktning, i vanligt ljus, ljuset vågor vibrerar i slumpmässig riktning. kan polariserat ljus inte ses av människans öga under normala omständigheter. Det kan dock användas i polariserat ljusmikroskop betona dragen av mineraler och andra material. En polariserande mikroskop använder birefringent optiska egenskaper anisotropic material för att studera dem.

Anisotrop material är fasta ämnen som har flera brytningsindex, isotropa material, som innehåller gaser och vätskor, har bara ett brytningsindex. Birefringence eller dubbel brytning inträffar när en ljusvåg passerar genom en anisotropic material är uppdelad i två strålar med olika hastigheter. är Sveriges geologiska prover jämfört eller marken i tunna sektioner för studien. Det prov som skall undersökas placeras på en bild på en roterbar exemplar skede. Exemplaret är sedan belyses med en ljuskälla under provet skede.

Ljuset passerar genom ett polariserande filter kallas polarisationsfiltret och sedan passerar birefringent exemplar. Polarisationsfiltret är vanligtvis fast i öst-västlig riktning vibrationsnivå riktning, men det kan roteras vid behov. Det finns ytterligare ett polariserande filter kallas analysatorn. Det är vanligtvis belägen ovanför mål och kan flyttas in och ut i strålgången. De mål som används i ett polariserande mikroskop måste vara stam gratis. Okularet kan ha ett kors tråd graticule eller en fotomikrografi graticule. The cross tråd graticule gör det lättare att centrum i den vyn. Den fotomikrografi graticule är bra att välja ett område för att fånga på film.

Många polariserande mikroskop har Bertrand lins. Det ligger mellan okular och objektiv. En Bertrand objektiv hjälper studera baksidan fokalplan målet att ta reda på störningar siffra.

får kompensation och plåtar retardation också användas i polariserande ljusmikroskop för att bättre observera strålgången skillnader. Dessa skyltar kan infogas i en springa i okularet eller stoppats in ett rör mellan kroppen och rör okularet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.