Vad är en Ecology gemenskapen?

en ekologi gemenskap är ett område eller område där minst två populationer eller arter delar mark och resurser. Dessa områden är av särskilt intresse för djur forskare och miljövänner, eftersom de skapar data om samspel mellan arterna, rollen av en art i sitt sammanhang, och det övergripande beteende och ekosystemens hälsa. Förstå en ekologi gemenskap kan ge värdefull information om hälsa på olika organismer och framtiden för arten överlevnad. kan en ekologi gemenskap undersökas och observeras av många olika skäl. Om två eller flera olika sociala grupper i en enda art aktie territorium, kan deras samspel och beteende övervakas, som med Jane Goodall studier av chimp befolkningarna i Gombe Reserve. Forskarna kan också undersöka en ekologi samfundet att studera rovdjur /relationer byte mellan olika arter. Ett annat viktigt område är att förstå hur olika arter använder delar av samma resurser som vattenmagasinen i öknen ekosystem.

Djur är inte de enda organismer studeras i en ekologi gemenskap. Samspelet och påverkar i en växtart på en annan kan också vara av stort intresse för botanister och miljöforskare. Ett område av särskilt intresse är effekterna av främmande arter i ett ekosystem. I många fall, inhemska växter inte kan försvara sig mot främmande växtarter, som leder till förödelse och eventuell utrotning av inhemska växter när nya arter introduceras. Detta är särskilt tydligt i hela Australien, där många lokala anläggningar har fallit offer för glupsk import såsom björnbär och fikonkaktus. Det finns flera tänkbara kriterier för vilka en ekologi gemenskap kan undersökas. Forskare kan söka efter bevis och exempel på samspel mellan arterna och hur den påverkar varje grupp. Det sätt på vilket populationer interagerar kan vara positiv för båda, negativ för en, neutral för båda, eller negativ för båda. I sin tur, hur samspelet sker kan påverka befolkningens storlek och hälsa, resurs division, sociala och fysiska utveckling, och den biologiska mångfalden i regionen.

Genom att studera en ekologi gemenskap, forskare kan få förståelse för hur ekosystemen fungerar och hur sannolikt det är att fortsätta att överleva. Instabila samhällen kan uppstå genom förändringar i resurstillgång, introducerade arter, jakt av människor, eller nya sjukdomar. Vad blir tydligt när de undersöker ekologi samhällen är att de flesta arter, växter och djur, är beroende av varandra för sin överlevnad. Näringskedjorna och distribution av naturresurser är ofta resultatet av framgång eller misslyckande av samspel mellan arterna. Genom att studera dessa interaktioner kan vetenskapen ge råd och rekommendationer om hur man bevarar friska samhällen och hur man återställer inte dem till en hälsosam balans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.