Vad är en Aritmetiskt Overflow?

ett aritmetiskt översvämningen är ett tillstånd som uppstår i datorer, särskilt inom datorprogrammering, när en beräkning eller ger verksamheten ett resultat som är för stort för lagringssystem eller registrera dig för att hantera. Overflow kan också hänvisa till det belopp med tanke på resultatet överskrider minnet är avsedda för förvaring. I vissa fall kan det överflöd av data lagras på en annan datalagring plats, i andra fall kan det orsaka ett program kraschar, kör långsamt, eller ge felaktiga resultat. Arithmetic overflow är inte begränsad till full personlig eller datorer företag, så enkelt Miniräknare och kommunikationsenheter också gränser för omfattningen av de värden som de kan hantera.

Programmerare tenderar att lära sig metoder för att hantera aritmetik overflow fel tidigt i sina utbildningar, eftersom de tenderar att vara mycket vanligt programmeringsfel att ta emot. Det finns många olika metoder för överlämnandet aritmetiska översvämningen. Utformningen av programmet spelar en mycket viktig del, ett väl utformat program som använder konsekvent och korrekt datatyper och längd bör inte få sådana fel. Om stor omsorg läggs på att kontrollera ordning av insatser och hålla allt konsekvent, kan fel overflow undvikas helt. Ett annat sätt att hantera fel aritmetiska overflow är att bryta ner verksamheten i mindre steg. Det är ofta lättare för ett system för att hantera enkla, små insatser än komplexa verksamhet som omfattar många och alltför beräkningar. När det inte är mycket viktigt att antalet returnerade är helt rättvisande, räcker det ibland att skriva programmet på ett sådant sätt att den meddelar användaren av översvämningen fel men returnerar ett värde anyways. Det vanligaste sättet att hantera ett fel aritmetiska overflow är att ignorera den helt. Medan det är oftast ofarligt, kan det ge felaktiga resultat och kan äventyra nyttan och effektiviteten av programmet.

Ariane 5 flight 501 visar tydligt faran av aritmetiska overflow fel. Flygningen var den första provkörningen av europeiska Ariane 5 avvaras lansera systemet, som återanvänds mycket av koden från den gamla Ariane 4 systemet. Accelerationen av Ariane 5 var dock betydligt större än Ariane 4 och programmering var inte tillräcklig för att hantera högre värden behövs. Som sådan lämnade raketen sin planerade flygbanan 37 sekunder efter start och måste förstöras. Denna enkla programmeringsfel kosta hundratals miljoner US dollar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.