Vad är den polynesiska triangeln?

polynesiska Triangle är en stor imaginära triangel i Stilla havet, som omfattar över 1000 öar. Dess hörn inkluderar Hawaiian Islands, Nya Zeeland, och Rapa Nui (Easter Island). Inom den polynesiska triangeln är det område som kallas Polynesien ( "många öar"), som består av sju primära kulturer: Nya Zeeland, Hawaii, Rapa Nui, Marquesas, Samoa, Tahiti och Tonga. Modersmål i den polynesiska triangeln kallas den malajo-polynesiska undergrupp av språk som lingvister. Denna språkgrupp härstammar från proto-austronesiska språk som talades i Sydostasien 5000 år sedan.

Polynesien ska inte förväxlas med Melanesien, de många små öarna stänkte norr om Australien. Fiji är en Melanesian ö ofta felaktigt som polynesiska.

Den polynesiska triangeln är en av de sista områden på jorden som koloniserades av människor. Koloniseringen började omkring 1600-1200 f. Kr. och avslutades inte förrän år 1000. Det började från Bismarckarkipelagen, nära Nya Guinea, som hade förbindelse med fastlandet genom en bro land under den senaste istiden, som slutade 10. 000 år sedan. Med början 1600-1200 f. Kr. och i hundratals år, sprida Lapita kultur, som uppstod i Bismarck skärgården, österut så långt som Fiji, Samoa och Tonga.

en avancerad kultur utvecklas längs vägen. Omkring 300 f Kr, dessa människor spred sig till Cooköarna, Tuamotuöarna, Tahiti, och Marquesasöarna. Mellan 300 och 1200 AD, polynesier upptäckt och bosatte Rapa Nui. I 500 e. Kr. de nådde Hawaii, och i 1000 AD, Nya Zeeland. Den Outrigger kanot nämns ofta som de tekniska innovationerna som gjorde långa resor mellan öarna. Trots detta täcker Stilla havet nästan hälften av hela jorden, och de flesta av öarna är åtskilda av stora vidderna i havet.

Idag är den polynesiska Triangle kända att många västerlänningar som ett populärt turistmål plats. Nya Zeeland och Hawaii-öarna är de enda polynesiska öarna stora nog att ha icke-typiska ö funktioner. Nya Zeeland har en befolkning på cirka 4,2 miljoner euro, medan Hawaii har en befolkning på 1,1 miljoner. Tillsammans har dessa står för mer än 90% av den totala befolkningen i Polynesien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.