Vad är den neolitiska revolutionen?

neolitiska revolutionen är den omvandling av mänskliga samhällen från att vara jägare och samlare baserad på jordbruk baserade. Denna period, som inträffade mellan 12. 000 och 8. 000 år sedan, tagit med sig många stora förändringar i det mänskliga samhället och kulturen, inklusive skapandet av städer och permanenta bostäder, arbete specialisering, att baka bröd och brygga öl, personlig egendom, mer komplexa hierarkiska sociala strukturer, utanför jordbruket hantverk, slaveri, staten, officiellt äktenskap, personliga arv, och mer. Begreppet "den neolitiska revolutionen" syftar både på den tid då det inträffade samt de varaktiga förändringar som följd.

Tiotusentals år sedan fanns det inga grödor: endast de primitiva förfäder anläggningar som vi känner igen som ätliga. Efter hundratals eller tusentals generationer av målmedveten och oavsiktliga urval av mänskliga bönder, som skulle förstöra eller beslagta frön av växter med oönskade egenskaper, domesticerade vi stammar optimerade för maximal näring och den största avkastningen. Den så kallade "neolitiska grundare cops" inkluderar Emmer, einkorn, korn, linser, ärter, kikärtor, GÖKÄRT, och lin. Dessa är alla nya arter skapats av människan i vilda förfader arter.

Användning av fälten för växtodling och sädesmagasin för förvaring av livsmedel förenkla hela denna näring strävan för människor, vilket möjliggör utanför jordbruket yrken i samhället. Handel och byteshandel system växte fram, samt informella valutor. Jordbrukarna kunde betalas förse andra med mat. Soldater kan utbildas och arméer upp. Skapandet av personliga varor och matbutiker innebar att plundra från raiders blev vanligare, vilket krävde en soldat klass för att skydda jordbrukarna. Den neolitiska revolutionen var den första grundläggande omstrukturering av mänskliga angelägenheter ses i ett par hundra tusen år.

Den neolitiska revolutionen först uppstod i den bördiga halvmånen ", kring dagens Irak, som också skulle vara det ursprungliga platsen för världens första stora städer, inklusive Babylon. Mänskligheten var mest aktiva och välmående i hela Främre Orienten och Mellanöstern vid denna tid. Några av de äldsta kända boplatser bildades i Libanon, Syrien och Turkiet bara ett par tusen år efter det att den neolitiska revolutionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.