Vad är Virgo superhopen?

Jungfrun superhopen är en storskalig multigalactic struktur cirka 200 miljoner ljusår i diameter. Som jämförelse är Vintergatan cirka 100. 000 ljusår i diameter, två tusen gånger mindre. Vintergatan, och i förlängningen vårt eget solsystem och jord, är en del av den lokala gruppen av galaxer, som i sin tur är en del av Jungfrun superhopen. Virgo superhopen har en diameter på cirka 0,2% storleken av hela synliga universum. Det är en av uppskattningsvis 10 miljoner superclusters.

Virgo superhopen innehåller ca 200 galax grupper, 2500 stora galaxer, 50. 000 galaxer dvärg, och 200 biljoner stjärnor. Det är uppkallat efter Virgohopen, den största i närheten galaktiska struktur, som är den dominerande gravitationskraft i Virgo superhopen (därav namnet). Andra stora kluster inom superhopen inkluderar Fornaxhopen och Eridanus klustret. Våra egna lokala gruppen är relativt liten i jämförelse med de större kluster. Ibland Virgo superhopen även kallad Local superhopen. Den övergripande strukturen Virgo superhopen är något liknande galaxerna i det-en platt skiva form omgivna av en diffus gloria. Skivan innehåller ca 60% av ljusets galaxer i superhopen, medan halo innehåller ca 40%. Liksom alla andra storskaliga strukturer i universum (inklusive galaxer), är Virgo superhopen huvudsakligen av osynlig mörk materia, som bara kan upptäckas genom den gravitationskraft det har framför andra material.

är Virgo superhopen nära andra superclusters, såsom Pavo-Indus superhopen, det Centaurus superhopen, den Perseus-Fiskarna superhopen, och många andra. Det är också gränsar till stora håligheter: skulptören ogiltig Björnvaktaren ogiltig och Stenbocken ogiltiga. Skalor större än superclusters blir nyfiken cellulära universums natur mer märkbara. Självlysande material är främst koncentrerad till stora skivor och filament gränsöverskridande kanterna ännu mer enorm brytning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.