Vad är Microbial Insecticides?

Mikrobiell insekticider är en ny form av bekämpningsmedel som verkar genom att infektera utvalda insektspopulationer med bakterier, virus, amöbor eller svampar. Även om detta låter potentiellt farlig, många hävdar att det är faktiskt ganska säker, eftersom tillämpningen av mikrobiella insekticider är specifik för arten man försöker döda. Microbial insektsmedel har vanligtvis ingen effekt på djurpopulationer, såvida inte minskar en viss bugg i området avbryter livsmedelskedjan. Varje typ brukar mot endast en typ av insekt. kan Bacterial mikrobiella insektsbekämpningsmedel användas för att styra vissa typer av larver som äter grödor. De kommer att döda larver av både malar och fjärilar, men, och bör endast användas när man inte kommer att minska en fjäril befolkning. Normalt är detta preparat sprutas direkt på grödor. En bakterie mikrobiell insekticid arbetar specifikt på mygga populationer. Det anses vara mycket bra för att eliminera populationer som kan sprida den potentiellt dödliga West Nile-virus.

Flera viral mikrobiella insektsmedel arbete att först behöva längta och döda vissa insektsarter. De kan påverka nattfjärilar och sawflies, beroende på det virus som används. Fungal mikrobiella bekämpningsmedel får användas på kackerlackor, och skapar sjukdomar hos en hel befolkning. Amoebic insekticider kan inte döda en insekt, men kan förkorta livslängden för en insekt eller låter det inte könsmogna.

Även om mikrobiella insektsbekämpningsmedel kan vara fantastisk på att döda en enda typ av insekt, som med angrepp av flera olika typer av insekter kan kräva användning av flera olika sprayer. Eftersom mikrobiella insekticider är så artspecifika, kommer knappast att skada någon annan bugg äter upp eller angriper grödor, så de inte kan minska alla bugg angrepp på samma gång.

Microbial insektsmedel också tenderar att vara mer utsatta till utomhusenheter. Till exempel kan länge i solen, eller skyfall döda vissa bakterier. Därför dem som försöker ta kontroll insektspopulationer måste vara försiktiga så att när det är lämpligt att bespruta grödor för att uppnå maximal effekt önskas. Vissa forskare uttrycker oro över säkerheten frågor om användningen av mikrobiella insektsmedel. Vi vet säkert att levande varelser även på mikroskopisk nivå förändras och utvecklas, precis som de varelser de påverkar gillar insekter. Kan vissa buggar bli sjukdomsresistenta, eller kan vissa mikrobiella insektsmedel mutera och påverkar andra populationer? Frågorna berör några miljöaktivister som ser den utbredda användningen av mikrobiella insektsmedel som potentiellt farlig i framtiden.

För tillfället är dock andra miljövänner firar utvecklingen av artspecifika läkemedel som verkar vara ett bättre alternativ för att oftare använda giftiga bekämpningsmedel. Dessa miljöaktivister hävdar att mikrobiell insektsmedel erbjuder ett sätt att bli av skadeinsekter genom att hålla nyttiga insekter säker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.