Vad är Kryogeniska Engineering?

Kryogeniska Engineering är en gren av teknik som utnyttjar kryoteknik för olika inhemska, kommersiella, vetenskapliga, medicinska och tillämpningar försvar. Kryoteknik är en gren av fysiken sysslar med produktion av mycket låga temperaturer och effekterna av dessa temperaturer på olika ämnen och material. Temperaturerna studerat i kryoteknik är de under -243,67 grader Celsius (120 Kelvin), t. ex. låga temperaturer inte förekommer i naturen. har dessa låga temperaturer använts till vätskeform atmosfäriska gaser som syre, väte, kväve, metan, argon, helium och neon. Gaserna kondenseras, samlas, destillerat och separeras. Metan används i flytande naturgas (LNG), och syre, väte och kväve används i raket bränslen inom metallurgi och i olika kemiska processer. Helium används vid dykning dekompression kammare och att upprätthålla tillräckligt låga temperaturer för supraledande magneter, och neon används i belysning. Förutom att hitta sätt att vätskeform gaser, har kryoteknik engineering gett världen apparater som kylskåp, luftkonditioneringsaggregat och kolvar vakuum. Kolvarna har utvecklats som ett sätt att lagra gaser i flytande form på obestämd tid. Luftkonditionering och kylning uppfanns av den amerikanske John Gorrie 1848, och utvecklades ytterligare under senare år av den tyska Carl von Linde och andra. Linde tillverkat Linde Eismachinen, föregångaren till den moderna kylskåp för hushållen.

Refrigeration tillåten för färska livsmedel som skall lagras och transporteras över långa sträckor, förändrade matvanor och livsstil överallt. Kryogenisk Fordonsförare har också påverkat hur krig utkämpas genom att producera V-2 raketen vapen och flytande bränsle. Detta område har lett till forskning i rymden teknikindustrin och teorin för supraledning. Independence Kryogeniska Engineering, ett amerikanskt företag, gör kryoanläggningar kylsystem för magnetisk resonanstomografi (MRT) och Nuclear Magnetic Resonance (NMR) system. Advances in kryogenisk teknik har påverkat det moderna livet i stor utsträckning.

Stigen har inte varit jämn, dock med några mycket svåra olyckor uppväga den positiva utvecklingen av Cryogenics. Ett exempel på detta var en LNGexplosion i Cleveland, Ohio, som dödade 131 personer 1944. Personer som arbetar i kryogeniska teknik måste också ta itu med riskerna med kyla brännskador, kvävning och toxicitet. Det är viktigt att bära skyddskläder öga slitage och kläder.

Att arbeta inom detta område, är det nödvändigt att ha en kandidatexamen, en magisterexamen eller en mer avancerad examen i kryogeniska engineering. Teman som behandlas i dessa program omfattar normalt Supraledning kryoanläggningar livsmedelsförädling, vakuumteknik, produktionen av naturligt flytande gas, gas separation, gas kondensering och kryogeniska processteknik. Arbete utsikterna för cryogenists är utmärkta och välbetald.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.