Vad är Cybernetic organismer?

"Cybernetic organism" är den långa versionen av de mer välkända termen "Cyborg", en självreglering organism som innehåller en kombination av naturliga och konstgjorda komponenter. Cybernetiska organismer har ofta synts i skönlitteratur liksom filosofiska utforskningar av ämnet. Ofta har cyborgs lagts fram i dystopiska sammanhang, som tros vara ett uttryck för vårt samhälles obehag till beroende av teknik och vilja att återgå till ett mer "naturligt" tillstånd.

Enligt vissa definitioner, och analyser av många tänkare i ämnet, människor är redan cybernetiska organismer. Se hur nära vi är redan integrerat med teknik-enkla verktyg som penna och papper, glas, eller mer avancerade medicinska proteser såsom pacemaker kan övervägas tidigt förebud om mänsklighetens övergång till en mer cybernetiska form. Futuristerna som Ray Kurzweil har hävdat att under de kommande decennierna kommer vi oundvikligen att bli ännu mer cybernetiska, och omfamna fusionen mellan biologi och teknik.

Allmänhetens erfarenheter av cybernetiska organismer har i stor utsträckning i samband med skönlitteratur såsom TV-serien The Six Million Dollar Man och Star Wars och Terminator rad filmer. Men det bör sägas att den ökande cyborgization mänskligheten är överallt omkring oss och miljontals om inte miljarder dollar investeras i forskning för att skapa cybernetiska organismer. Ofta beror det "cybernetiska" Karosseridelar såsom cochleaimplantat tillfredsställa grundläggande mänskliga behov, liksom behovet av att höra. Ett vanligt etiska diskussionen tas upp i samband med cybernetiska organismer är uppdelningen mellan terapi och förbättring. Presidentens Council on Bioethics, ledd av Leon Kass, publicerade en bok 2003 med titeln Beyond Therapy som kritiserade vad de ser som alltför cyborgization av mänskligheten och behovet av gränser. En bok av miljöaktivisten Bill McKibben titeln Enough gör liknande argument.

Kontroversen om huruvida mänskligheten bör förbättra sig med teknologi och omvandla till ett cybernetic ras är sannolikt en av de största frågorna i 21: a århundradet. Fråga dig själv: var står du i denna svåra fråga?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.