Vad är Biometrics erkännande?

Biometri erkännande är en process där en biometriska system jämför inkommande information med data i sitt system för att avgöra om man kan hitta en match. Om den gör det, sägs ha "erkänt" den person som det är att analysera. Denna teknik används i säkerhetssystem över hela världen, från ansiktsigenkänning mjukvaran på flygplatser att ta fingeravtryck på scanners på nöjesparker. Det gäller biometri bygger på det faktum att många människor har särskiljande och unika egenskaper som kan användas för att skilja dem från andra människor, som agerar som en form av identifikation. Ett antal egenskaper kan användas för biometri. Fingeravtryck är ett av de äldsta exemplen, eftersom alla på jorden verkar ha en unik uppsättning av fingeravtryck vid varje given tidpunkt. Den iris i ögat är också utmärkande, liksom ansikten.

Med biometriska system, kan sofistikerad programvara lära sig att identifiera enskilda individer, och när någon närmar sig systemet, kan man avgöra om det person är någon som känner. Om till exempel ett laboratorium beslutar att kontrollera tillträdet till ett område med fingeravtryck, en förteckning över godkända personal skulle tas fram och deras fingeravtryck skulle föras in i biometriska system. Varje gång någon av dessa personer ville gå in på begränsat område, hon eller han skulle lägga fram ett finger för biometriska system för att kunna köra fingeravtryck mot sin databas i en biometri erkännande process.

process av biometri erkännande är inte idiotsäkert. Ibland resulterar en liten förändring i systemet för att avvisa någon, även om denna person är i systemet. Om till exempel ansiktsigenkänning används och någon känner en förändring i ansiktet som en dåligt läkt bruten näsa, plastikkirurgi, eller svullnad på grund av skada, kan biometri erkännande misslyckas. Omvänt, ibland är det möjligt att lura ett system, en gemensam intrigen i spion filmer.

Målet med biometri autentisering för att kontrollera tillträdet till eller passerar genom en område. Ett bra system kan vara kostsamma, vilket innebär att människor måste väga kostnaderna för säkerhet alternativa metoder för att avgöra om de vill använda biometri. En fördel med biometri är att den kan fungera som en grindvakt, vilket eliminerar behovet av en mänsklig vakt. Detta kan öka säkerheten, som vakter kan övervinnas, mutas eller luras. Dock betyder det även att uppenbara åtgärder som används för att lura det biometriska system för erkännande kommer att passera unnoted inte en mänsklig observatör råkar vara närvarande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.