Vad är Binomial nomenklatur?

Binomial nomenklatur är det system som används för att identifiera alla organismer på jorden, från elefanter till alger. Ett Binomial eller vetenskapliga namnet identifierar en organism genom sitt släkte och art, se till att alla förstår vilken organism är under diskussion. Binomial nomenklatur passar inom den bredare ramen för taxonomi, vetenskapen om kategorisera levande organismer och tilldela egenskaper för dem att förstå sambanden och skillnaderna mellan dem. Det vetenskapliga namnet på en organism kan anses vara de slutgiltiga namn, med vetenskapliga namn är förstås av forskare över hela världen. Du kan också höra vetenskapligt namn men kallades "latinska namn," i en hänvisning till den tunga användning av latin i taxonomi. Men det är också vanligt att se Latinized namn, vanligtvis hedra den person som upptäckte den organisation eller den region där den upptäcktes, till exempel Branta canadensis är den kanadensiska Goose. Grekiska används också för vetenskapliga namn, ofta i ett virrvarr med latin som ger lite klassisk forskare till tårar.

Systemet med binomial nomenklatur har utvecklats av Carolus Linnaeus, en 18th century vetenskapsman som försökte att kodifiera den naturliga världen med en taxonomiska system. Olika taxonomiska system hade använts före denna punkt, men Linné etablerade ett flexibelt, lätt att använda system som fångats på snabbt. Taxonomi var faktiskt till stor del odisciplinerade tills den 19: e århundradet, när folk började att införa etiska och organisationer att övervaka området taxonomi. När nya organismer upptäcks redovisas de till dessa organisationer för att säkerställa att upptäckten är faktiskt nya, som möjliggör ett nytt namn som kommer att genereras. Det kan vara bra att veta om några av de konventioner som används i gäller binomial nomenklatur. Till exempel är vetenskapliga namn alltid ges med balanserade släkte, i kursiv stil, såhär: Släkte arter . I vetenskapliga tidskrifter, är kredit ges till den person som upptäckte organismen inom parentes efter den första noteringen av det vetenskapliga namnet, så här: Exempel djur (Jones, 1997). När det gemensamma namnet på en organism ges följer det vetenskapliga namnet inom parentes, som i detta exempel: "Den Nakennosvombat ( Vombatus ursinus ) bor i Australien. "

Namnet på släktet är alltid stavas, om du nämna organismens vetenskapliga namn mer än en gång i en skriftlig handling, i vilket fall du kan göra det till en första, så här: "Det biologi Atlantic Giant Squid Architeuthis DUX är inte helt klarlagt, men forskarna hoppas att ytterligare studier av A. DUX och dess kusin, Södra jätte bläckfisk ( A. sanctipauli ) kommer att ge mer information om dessa fascinerande djur. "Vanliga sedvänja som" E. coli är ogillat av konventioner binomial nomenklatur, med forskare föredrar att Escherichia coli skrivas ut någon diskussion om detta fascinerande bakterie.

i zoologi, är taxonomi övervakas av International Commission on Zoological Nomenclature (ICZN), med motsvarande organ för botanik, bakterier och virus. Dessa grupper tillämpa alla särskilda regler och koder till de vetenskapliga namn som de övervakar, att säkerställa enhetlighet inom sina områden. Taxonomi är också på något sätt i sten, organismer kan förflytta sig mellan släkten, till exempel, är mer information som samlats om dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.