Vad är Associative Property?

associativa egendom matematik är förmågan att gruppera vissa nummer tillsammans i specifika matematiska operationer, i alla typer av beställningar utan att ändra svaret. Vanligast, barn börja studera associativa egendom tillägg och sedan gå vidare till att studera den associativa egendom multiplikation. Med båda dessa verksamheter, ändra ordningen på siffrorna läggs till eller nummer multipliceras kommer inte att resultera i en förändrad summa eller produkt. En del förväxlar associativa egendom med kommutativ egendom, men kommutativ egendom tenderar tillämpas på två nummer. Däremot är det associativa egendom ofta används för att uttrycka det oföränderliga natur summor eller produkter när tre eller fler tal används. Egendomen kan också diskuteras i relation till hur parentes används i matematik. Placering parentes runt en del av de nummer som alla kommer att adderas inte ändra resultaten.

Tänk dig följande exempel:
1 + 2 + 3 +4=10. Detta förblir sant även om det är grupperade på olika sätt.
(1 + 3) + (2 + 4) och (1 + 2 + 3) + 4 till lika tio. Du behöver inte överväga ordningen på dessa siffror eller deras gruppering eftersom handlingen att lägga betyder att de fortfarande har samma totala summan.

I den associativa egendom multiplikation, har samma grundläggande idé sant. A x B x C=(AB) C eller (AC) B. Oavsett hur du gruppera dessa siffror Sammantaget förblir produkt konstant.

Speciellt i multiplikation, kan associativa egendom visa sig vara mycket användbar. Ta till exempel den grundläggande formeln för beräkning av ytan i en triangel: 1/2bh eller halva basen gånger höjden. Nu anser att höjden är 4 inches och basen är 13 inches. Det är enklare att ta hälften av höjden (4 /2=2) än det är att ta hälften av bas (13 /2=6,5). Det är mycket lättare att lösa den resulterande problem 2 X 13 än det är att lösa 6,5 X 4.

Vi kan göra detta när vi förstår den associativa egendom, eftersom vi vet att det inte spelar någon roll vilken ordning vi multiplicerar dessa siffror i. Detta kan föra arbetet av vissa komplicerade beräkningar och göra matematik fungerar bara lite enklare. Observera att denna egendom inte fungerar när du använder division eller subtraktion. Ändra ordning och gruppera dessa åtgärder kommer att påverka resultaten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.