I Oceanografi, Vad är Alvin?

Alvin är en djup DYKNING Vehicle (DSV), den första i sin klass, som syftar till att utforska havsbottnen i oceanografi. Moderna atomubåtar, som den amerikanska Seawolf klass, har en krossa djup av 730 m (2400 ft), medan Alvin är förälskad djup på 4000 m (15. 000 ft). Alvin Jag byggdes på General Mills "Electronics Group och har beställt den 5 juni 1964. Med en vikt på 16 ton, Alvin ägs av den amerikanska flottan och drivs av Woods Hole Oceanographic Institution (WHOI) i Woods Hole, Massachusetts. Under sin 40-plus år oceanografi tjänst, Alvin har fått en fullständig översyn vid flera tillfällen.

Alvin byggdes för att ersätta bathyscaphes och andra, mindre maneuverable oceanografi fordon. En av dess främsta konstruktionsmaterial syntaktiskt skum, ett kompositmaterial bestående av mikropärlor od av glas inbäddade i en matris av epoxiharts. Syntaktiskt skum är stark, men det tål extrema tryck. Vid sitt största djup, trycket på Alvin motsvarar 40 atmosfärer. Eftersom så få fartyg i sin klass har byggts, Alvin kan kräva flera unika talanger, både praktiska och vetenskapliga. Den 7 april, 1966 Alvin var anställd för att återfå en 1,45-megaton vätebomb försvunnit under en US Air Force bensinstationer olycka kallas Palomares vätebomb Incident. En matematisk teknik, Bayesian söka, användes för att avgöra vilka delar av havsbottnen för att söka. Sökningen tog flera veckor.

1977 Alvin var en stor prestation i oceanografi genom att lokalisera svarta rökare, en typ av hydrothermal vent runt Galapagosöarna i Stilla havet. Black rökare är anmärkningsvärda eftersom de hamn en av de enda ekosystem på jorden helt oberoende av solens energi. Omkring svart rökare, chemotrophic bakterier frodas från överlåtelsen av kemikalier, så att tillväxten av djur som livnär sig på dem, som musslor, räkor och maskar röret.

En av de mest kända applikationer av Alvin i oceanografi var sin utforskning av RMS Titanic 1986. Filmerna sändes på flera TV-dokumentärer. Många av bilderna publicerades också av National Geographic Society, en stor sponsor av expeditionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.