Hur Saker Glow in the Dark?

Från klistermärken som leksaker, ett objekt förmåga att lysa i mörkret omedelbart lägger till sitt överklagande. Göra saker som lyser i mörkret är en enkel sak att kemi. Det vanligaste sättet att göra ett objekt lyser i mörkret är att använda kemikalier som kallas fosfor för att producera ljus. Denna typ av glöd-in-the-dark objekt behöver utsättas för ljus, eller ut, för att lysa. Ljuset ger energi på fosforytan och hetsar sina elektroner. Eftersom elektronerna förlorar denna extra energi, släppa de det som ett ljus eget.

Forskare har skapat många fosfor i labbet, men zink vätesulfid och strontium aluminate är de som oftast används för glöd-in-the-mörk, med strontium aluminate är den som håller längre av de två . Kemikalierna blandas rätt in med plast som är gjuten i Självlysande stjärnor för ditt tak eller läggas till pigment din Halloween make-up. I sällsynta fall, vilket kommer att lysa i mörkret utan att behöva laddas. Dessa poster använder fortfarande fosforer att skapa glöd, men de lägger ett radioaktivt grundämne som radium till föreningen. Det radioaktiva elementet avger små mängder av strålning, inte tillräckligt för att vara farliga, att ladda ständigt fosforytan på samma sätt ett lätt skulle. Radiation laddade fosfor används vanligtvis på klockan eller händer klocka som behöver glöden timmar efter en lätt har stängts av.

Ett annat sätt att göra objekt lyser i mörk är genom chemiluminescence, en kemisk reaktion. Två kemikalier blandas, och den reaktion orsakar elektroner att bli upphetsad, flytta till en högre nivå. När elektronerna återgår till normala nivåer, släppa de ljusenergi, producerar en glöd. Detta är den typ av reaktion som används för att skapa ljus i skenet klubbor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.