Hur Kött mörare Work?

Kött mörningsenzymer är proteolytiska enzymer eller proteaser , enzymer som specialiserat sig på att bryta peptiden band mellan aminosyror som finns i komplexa proteiner. Kött hålls ihop av ett komplicerat protein som kallas kollagen , och bortsett från mekanisk tenderization och matlagning, enzymer är den enda tillgängliga kött mörningsenzymer. Kött är ofta tenderized innan tillagning, för att göra det mindre hårda och mer lämpade för konsumtion.

Kött mörningsenzymer kommer ofta i pulverform som kan strös direkt på köttet. Kött mörningsenzymer lös några av de seniga anslutningar i köttet i rumstemperatur. Om kött mörningsenzymer har rätt att fungera för länge, kan köttet bli squishy och förlorar sin speciella struktur. De mest populära kött MÖRNINGSMEDEL, kallas bromelain , är sammansatt av ett antal av proteas enzymer och som utnyttjas kommersiellt från stjälkar av ananas anläggningar, där det koncentreras. Ämnet finns i hela anläggningen, men skördas från stjälkarna eftersom de vanligen inte konsumeras och är därmed tillgängliga för att bearbetas. Förutom att vara en kött MÖRNINGSMEDEL, är bromelain ett utmärkt antiinflammatorisk, blockering metaboliter som orsakar svullnad. Det har använts effektivt för att behandla idrottsskador och svullnad orsakas av artrit.

Papain , utvinns ur papaya, är en annan populär kött MÖRNINGSMEDEL. Mindre kända är actinidin , från kiwi, och ficin , från Bild. Förr injicerades kött mörningsenzymer direkt i levande djur, men i dag anser detta vara både omänskligt och onödigt. De flesta rancher sätter inte sitt kött genom en tenderization process, medan det i stället till preferenserna hos konsumenterna i hemmet.

Om rent kött mörningsenzymer sätts i munnen , skapar de en stickande känsla, men är inte särskilt skadlig. Kött mörningsenzymer är en vanlig ingrediens i marinader. Om stänkte på toppen av värmebehandlat kött, tränger de självständigt köttet inom några minuter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.