Hur Fossil komma in Rocks?

flesta av jordens yta är täckt av en typ av sten kallad sedimentära, eftersom det utgör från lager av sediment bygga ovanpå varandra. Ett av de karakteristiska dragen i sedimentära bergarter är den stora mängd fossil som de innehåller. Alla typer av utdöda växter och djur bevaras i sand, silt, eller slam från tider långt tidigare.

Med tiden ytor djurkroppar på sedimentära bergarter omfattas av slam. Ben genomgår mineralisering, vilket mineraler ersätta det ursprungliga organiska lämna en avgjutning av organismen. Över stora lång tid, blir organismen fullständigt ersatts av varaktig mineraler. I förstening av trä, cellulosa-och vedartade fibrer ersätts av mineraler såsom kiseldioxid. är till och med fina drag ibland bevarats i fossil. Ögon flugor och den känsliga vingarna av fjärilar har hittats bevarade i fossil. Majoriteten av fossiler, dock är tjocka skal eller skelett. Djur med varaktig fossil är också några av de mest studerade och förstod. Det är förvånande att något så mjukt och subtila som sand kan förvandlas till något så stel som en fossil. Orsaken är i övertryck att sedimenten genomgår eftersom de är begravda längre och längre. För varje 100 fot (31 meter) djup, medeltemperaturen ökar med ca 1 ° C. Genomsnittlig trycket ökar cirka 1 ppsi (pund per kvadrattum), eller cirka 7 kilopascal, för varje fot (31 cm) djup. Den ökade tryck och temperatur leder till en process som kallas kompaktering, där fina partiklar i sediment är nära arbetade i varandra och bli rock.

Mud är renat vatten under processen för packning, blir rock. Ibland ökad värme leder materialet att genomgå kemiska förändringar, som kallas cementering, vilket orsakar mineraler som kalkspat, kvarts och järnoxid att bygga upp filmer på ytan av sedimentet. Såhär fossil görs. Mineralerna upptar också luftfickor mellan sanden molekyler.

Fossil kan också bevara andra saker än själva organ. Fotspår, spår, stigar och Burrows har hittats. Eftersom kol själv komprimeras vegetation, kan många fossil hittas inom den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.