Vilka är några egenskaper Zero?

Zero är ett fascinerande litet antal, och det har några mycket särskiljande egenskaper. Ända sedan noll uppfanns har matematiker kämpat för att definiera det och använda det i sitt arbete, med egenskaper noll som kommit fram till med hjälp av matematiska bevis som är avsedda att illustrera dessa egenskaper på arbetsplatsen. Även med bevis för att stödja logiken bakom några av de egenskaper noll, kan denna siffra vara ganska hal.

Folk har inte alltid använt noll. En grov form av noll som platshållare tycks ha använts av Babyloniska matematiker, men indisk matematiker brukar krediteras med att komma upp med idén om noll som ett tal, snarare än bara en platshållare. Nästan omedelbart, kämpat för människor att definiera antalet och lära sig hur det fungerade, och upptäcktsfärder till egenskaper noll fick ganska komplexa.

Tal kan klassificeras som positiva eller negativa, beroende på om de är större eller mindre än noll, men noll sig varken. Zero är också jämn, något som kommer som en överraskning för vissa människor när de får reda egenskaper noll, eftersom de ofta utgår ifrån att det antingen udda eller utanför jämn /udda dikotomin. I själva verket kunde omfattande matematik kunna användas för att visa dig hur noll klassas som jämn, men det enklaste sättet att visa hur noll ens är att tänka på vad som händer när du har flera siffra som slutar i ett jämnt antal. 1002 slutar i en 2, ett jämnt antal, så anses det ännu. Samma sätt med 368, 426, och så vidare. Nummer som slutar på noll behandlas också som även, vilket visar att noll sig ännu.

Tillägg äganderätten av Noll att lägga till 0 på ett antal inte ändra detta antal. 37 +0 motsvarar 37 till exempel. I Multiplikation Fastighetsförmedling av Zero, matematiker hävdar att multiplicera en rad med noll alltid slutar med noll: om man multiplicerar sex apelsiner noll gånger, slut dig med några apelsiner. Några andra egenskaper noll måste med addition och subtraktion. Subtrahera ett positivt tal från noll slutar med ett negativt tal, och subtrahera ett negativt tal från noll slutar i en positiv.

Zero har annan egendom som är bekant för alla som har försökt att dela upp ett nummer från noll med en grafräknare. Division med noll är helt enkelt inte tillåtet i matematik, och om du försöker man returnerar en kalkylator vanligtvis meddelandet "odefinierad", "not allowed" eller bara "fel". Indianerna verkligen ansträngt sig för att bevisa att du kan dela med noll, men de misslyckades. Däremot kan du dela noll med andra nummer (om än inte med noll), men resultatet är alltid 0. 0 /6, till exempel, är lika med 0.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.