Vilka är Phases of the Moon?

Månfaser hänvisa till månen förändrade utseende under ett månvarv. Ett månvarv är den tid det tar för månen att fullborda ett varv runt jorden. Ett månvarv är på 27,3 dagar, men jordens samtidiga rörelse runt solen gör att det verkar som om månen tar två dagar längre, omkring 29,5 dagar.

månen får sitt ljus från solen. Den sida som vetter mot solen är en upplyst och vänd bort från solen i mörker. Endast den ljusa delen av månen är synlig från jorden. Under en måncykeln, som månen kretsar kring jorden, den ljusa delen av månen ses i olika vinklar från jorden. Detta gör att det verkar som månen ändrar sin form.

Åtta Månens faser förekommer i ett måncykeln. De är New Moon, Crescent Moon, First Quarter Moon, Waxing Crescent Moon, Full Moon, Fullmåne Moon, Last Quarter Moon, Crescent Moon och New Moon. Att Månfaser fortsätta att upprepa i en ändlös cykel, men eftersom denna cykel tar 29,5 dagar, gör månens faser inte hända på samma dagar varje månad. The New Moon är den första av de åtta månens faser. Det är resultatet av månen kommande mellan jorden och solen. Den sida av månen belyst av solen är borta från jorden står den mörka delen av jorden, så det verkar inte finnas någon måne på himlen. Månen Därefter ändrar uppfattning och en flisa av den upplyst av solen blir synlig från jorden. Detta är Crescent Moon. När hälften av månen är synlig det är första kvartalet månen. Vid denna tid månen har avslutat fjärdedel av sina varv runt jorden. När mer än hälften av månen blir synlig är det vallningen Crescent Moon.

vallningen Crescent vaxer eller växer och slutligen hela solbelysta skiva av fullmånen gör sitt utseende. Det är den enda fas där månen är synlig på himlen hela natten. Med Full Moon, avslutar månen hälften av ett varv runt jorden.

När månen börjar nästa hälften av sin revolution, den del av månen som är synligt från jorden börjar växa tunnare. Full Moon avtar och flisa av mörker Fullmåne Månen visas. När hälften av månen släcks, är det det sista kvartalet månen. Detta förvandlar ljus flisa av Crescent Moon och slutligen totalt mörker med New Moon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.