Vad kommer att ersätta rymdfärjan?

Förstörelsen av rymdfärjan Columbia under 2003 ledde till att National Aeronautics and Space Administration (NASA) att söka alternativa metoder för rymdfärder. Fordonet som planeras att ersätta rymdfärjan är stjärnbilden Orion tillverkas av Lockheed Martin. Orion verkar mycket lik Apollo rymdfarkosten av 1960-talet, även om den är större och mycket mer avancerat. Orion kommer att hålla en fyra man besättning vars primära mål är forskning. Till skillnad från tidigare lunar uppdrag, kommer alla fyra besättningsmedlemmar lämna farkosten i omloppsbana att resa till månens yta.

Orion har ibland kallats "Apollo på steroider" på grund av dess liknande utseende som den ursprungliga lunar hantverk. I många grundläggande sätt, är det mycket större likheter med Apollo än de nuvarande rymdfärjan. Orion är formad som en kon och har en kapsel som fallskärm för säkerheten på sina återvända till jorden, snarare än rymdfärjan s flygplan som landar.

Planerna för Orion har den mätning 16,5 fot (5 meter) i diameter och 10,8 fot (3,3 meter) i höjd. Det kommer att väga in på ungefär cirka 31,000 pounds (14. 000 kg) när den är tom. Den uppskattade beboelig volym är 692 kubikfot (11 kubikmeter). Detta gör det större än Apollo, men mindre än rymdfärjan.

Orion kommer att ha en enda motor Service Module som rymmer förvaring vikar. De grundläggande funktionerna kommer att drivas av batterier och elproducerande bränsleceller. Dessa elektriska funktioner kommer att stärkas med solpaneler som gör att ström går till minst under obemannade omloppsbana runt månen. måste Lanseringen noggrant daterade för att en Lunar landning för att lyckas. Först kommer Orion starta från Kennedy Space Station med en Ares I bärraket. En och en halv timme efter lanseringen kommer ett Res V-raket startar Altair rymdfarkoster Lunar landning och en Earth Departure Stage i omloppsbana runt jorden för att möta Orion. De kommer att gå och kretsar runt jorden i upp till fyra dagar i väntan på månen för att vara i rätt position. När Trans Lunar Injection fönstret är öppet, vilket betyder att månen är anpassad korrekt med fordon kommer Earth Departure Stage spränga gick rymdfarkost mot månen. The Earth Departure Stage faller då bort och Altai Lunar Lander raketer återstående farkosten i omloppsbana runt månen. Besättningen kommer att använda Lunar Lander att landa säkert på månens yta, medan resten av rymdfarkosten kvar i omloppsbana väntar återvändandet.

Den första stjärnbilden Orion uppdrag kommer att resa till den internationella rymdstationen. Detta första test av systemet kommer att hjälpa till att identifiera de problem som skulle kunna skada en månlandning. Målet för den första månen resa är en sju dagars vistelse på ytan. Forskarna planerar att tänja detta till 180 dagar inom ett årtionde av Orions första uppdrag, med det slutliga målet en lunar station. Rykten har cirkulerat att en eventuell Mars landning inleds med en månens lansering, så Orion uppdrag kommer förmodligen att testa vattnen för denna möjlighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.