Vad är vind-och solenergi?

Vind-och solenergi är två populära källor av hållbar energiutvinning. Båda metoderna generera elektricitet med hjälp av naturresurser som inte minskar i utbudet. Detta gör dem väldigt attraktiva när det gäller miljövänlighet och kostnadseffektivitet för både regeringar och konsumenter. är vindenergi genereras av vinden bladen på stora turbiner eller väderkvarnar. Detta i sin tur roterar en generator för att skapa elektricitet. Solenergi genererar även el, med hjälp av solpaneler på tak till byggnader eller torn. Panelerna absorberar solens strålar och köra det genom trådar som sedan omvandla den till el.

Även om liknande, vind-och solenergi är mycket olika på många sätt. Var och en har sina egna unika fördelar och nackdelar, liksom olika mekanismer som används vid elproduktion. Den mest uppenbara är naturligtvis att vindkraft är skapad med vind, medan solenergi används solen. Andra skillnader innebär tillgång till de system av massorna, liksom kostnaderna för att använda dem.

Även vind-och solenergi är både förnybar, är vindkraft inte är lämplig som en konstant strömkälla. Vinden är oförutsägbar och instabil, och därför inte kan producera tillräckligt med el för att upprätthålla en konsekvent leverera. Eftersom det är beroende av vinden som blåser på en viss plats vid en viss hastighet, kommer mindre vind producerar inte tillräcklig effekt.

Solenergi, å andra sidan, är relativt stabil som energikälla. Solen är i allmänhet en ständig närvaro, även ge viss effekt under molniga dagar. Även solenergi kan endast vara lämplig som en kompletterande energikälla i mycket regnig, grumlig områden, på många ställen är det i allmänhet kan tillhandahålla all makt behov.

Andra skillnader i vind-och solenergi inkludera tillgänglighet. Vindkraft, för att producera tillräckliga mängder av makt, kräver stora turbiner. Ofta dussintals dessa behövs för hela dagen makt, men med en eller två skulle kunna arbeta för ett litet hem som en kompletterande källa. Dessa kan beställas på nätet, även villaägare kan vara kvar att göra installationen arbete. Solenergi, dock blir alltmer tillgänglig på de flesta områden.

Kostnad är en annan faktor i vind-och solenergi användning. Båda kan vara dyr att installera, särskilt i områden där det finns få företag som specialiserar sig på förnybar energi. Många villaägare väljer att installera sina förnybara energisystem själva. Detta ett genomförbart alternativ för dem med Handyman kompetens. Andra måste lita på erfarna medarbetare, sätta förnybara energikällor utom räckhåll för många lägre och midle klassens medborgare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.