Vad är tidiga historia Luftskepp?

historia luftskepp börjar den 8 augusti, 172C när portugisiska jesuiten Bartolomeu de Gusmao flöt framgångsrikt en boll till taket i Casa da India i Lissabon, genom förbränning. Förvånande nog är detta den första kontrollerade historiska referenser till alla typer av motordrivna (ej glider) luftskepp. Tidigare referenser till motordrivna flygning eller luftskepp är rent mytologisk, såsom den grekiska legenden om Ikaros. Bartolomeu de Gusmao demonstrationen har i närvaro av det kungliga hovet i Portugal, och kung John V, som ursprungligen gav medel för att sträva efter. Han hade planer på att producera bemannade luftskepp, men han dog innan de kan genomföras.

lite annat av betydelse i historien om luftskepp inträffade förrän nästan ett sekel senare, 1783 juni, då Montgolfier brothers, Franska uppfinnare som började som papperstillverkare, byggde den första lagliga flygmaskin i mänsklighetens historia, en klotformade ballong med en volym på mer än 28. 000 kubikmeter och en inre eld att generera varmluft för lyft. De klarat detta konststycke framför en skara dignitärer, och nyheter om det nådde de flesta franska eliten. Flygningen var obemannad, omfattade 2 km (1. 2 mi), varade i tio minuter, och nådde en uppskattad höjd av 1. 600-2. 000 meter (5. 200-6. 600 m). Några månader senare, i september, byggde de en liknande ballong och flög den med den första levande varelser att föra motordrivna flygningen: ett får, en anka och en tupp. Demonstrationen var framför franska Royal Court, och imponerade en stor folkmassa.

Bara några veckor senare, i oktober, var de Montgolfier brothers redo att lansera en historisk milstolpe: de första människorna i powered flyg . De förberedde sig genom att delta i försök med bundna bemannade rymdfärder, med de tjugosex år gammal läkare Pilâtre de Rozier. Den första experimentella flygningen var den 15 oktober, följt av en annan flygning framför vetenskapsmän två dagar senare, och ett tredje försök den 19 oktober med Andre Geroud de Villette, en tapet tillverkare från Madrid. Flygningen med Rozier och de Villette nådde 324 fot (99 m) inom 15 sekunder, längs besöksförbud rep. Den historiska ögonblick-den första bemannade luftskeppet flygningen i historien-inträffade den 21 november på grund av Chateau da la Muette i västra utkanten av Paris. Pilâtre de Rozier fick sällskap av markis d'Arlandes, en arméofficer, flög i en elegant inredda blå ballong för ca 9 km (5. 6 mi) i Paris, på en höjd av 3000 ft (910 m). Efter en 25 minuters flygning, landade ballongen mellan ett par väderkvarnar i Butte-aux-Cailles område, utanför vallarna i Paris vid denna tidpunkt. Talrika ytterligare ballonger byggdes efter denna första framgång, och en ballong vurm svepte landet Frankrike.

Den senare "Age of Luftskepp" inte påbörjas förrän år 1900, och det slutade 1937 under Hindenburg katastrof.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.