Vad är taktiska kärnvapen?

taktiska kärnvapen är relativt låg avkastning kärnvapen avsedda att användas på slagfältet i krig. Detta står i kontrast till strategiska kärnvapen, som är utformade för att rikta stora städer och militära anläggningar. Taktiska kärnvapen byggdes speciellt för att förbereda för ett eventuellt fullt krig mellan Sovjetunionen, Förenta staterna och deras allierade. Ett exempel på ett taktiskt kärnvapen är M-388 Davy Crockett, en nukleär Granatgevär utrustad med en 76 £ (34. 5 kg) nyttolast, bara 31 tum (78,7 cm) lång med en diameter på 11 tum (28 cm) som bredast. Den Davy Crockett var tänkt att eldas med marktrupper på motsatta sidan mitt i en strid. Den använde en "Dial-a-avkastning" konfiguration, en rörlig avkastning som kan ställas in mellan 10 och 20 ton, är mycket låg för ett kärnvapen, men ganska betydande av de normer som gäller konventionella vapen. Dess avkastning var jämförbar med den så kallade "alla bombers moder" har utvecklats av USA: s militär under 2003. En annan taktiska kärnvapen, en variant på W54 stridsspets används för Davy Crockett, var SADM (Special Atomic Demolition Munition) variant. Den SADM stridsspets var en ryggsäck Nuke. Det var tänkt att användas med två man Navy Seal eller Marines team, vilket skulle fallskärm till en målzonen, såsom hamnen i ett fientligt land, som en bomb och en timer, då simma ut till havs där de skulle återvinnas genom en ubåt eller hög hastighet yta hantverk. Efter att laget var utom fara, skulle det taktiska kärnvapen detonerar, och målet hamnen skulle förintas. Den SADM paketet hade också en rörlig avkastning, men det gick upp till en kiloton, ungefär en tiondel av avkastningen av atombomben fälldes över Hiroshima.

Andra taktiska kärnvapen, som det amerikanska B57 atombomben och den brittiska Red Beard, var monterade på ett chassi som liknar en raket eller konventionell bomb. Dessa skulle avskaffas av taktiska flygplan, och hade en högre avkastning än de mindre enheterna W54 stridsspets.

Annan taktiska kärnvapen, föreställde av britterna var Blue Peacock nukleära gruva. Tanken var att installera flera kärnkraft gruvor i hjärtat av Tyskland, vilket gav dem beväpnade och beredda att detonera vid ett krig med Tyskland. Så småningom beslöts att den politiska och etiska ifrågasatt förknippade med en sådan strävan var för stora, och projektet skrotades.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.