Vad är några Utdöda fågelarter?

fåglar utvecklades ur en grupp av små rovdjur dinosaurierna i Jurassic period, 155 miljoner år sedan. Den mest berömda utdöda fågel är också den äldsta kända fågeln, Archaeopteryx . Den första kompletta exemplaret hittades i södra Tyskland 1861. Den fossila, som var ca 0,5 m (1,6 m) lång, har funktioner som ett mellanting mellan theropod dinosaurier och moderna fåglar, ett utmärkt exempel på en övergångsperiod fossil. Till exempel var täckt det i fjädrar, hade breda vingar, och förmågan att flyga, men benstommen var mer lik en dinosaurie, och inkluderade en avlivning klo "på sina ben. Förekomsten av Archaeopteryx hjälpte stödja Darwins argument för evolution och naturligt urval vid en avgörande tidpunkt. En annan berömd typ av utdöda fågel var strutsfåglar, stora flygförmåga fåglar som lever i Sydamerika , Afrika och Australien. Strutsfåglar flygoförmögna fåglar med ett liknande organ typ, i dag företräds av strutsar, EMU, rheas, kiwi, cassowaries och tinamous. Den afrikanska Strutsen är den största levande fågel, med den högsta medlemmarna av arten når 3,3 m (10 fot) i höjd och 154 kg (340 lb) i vikt.

Några utdöd strutsfåglar var ännu större och når en höjd på 3,6 meter (12 fot) i fråga om Giant Moa, som bodde i Nya Zeeland fram till 1500-talet, och väga upp till ett halvt ton ( 454 kg eller 1000 lb) i fråga om Elephant Bird, en utdöd fågel som levde i Madagaskar fram till 1500-talet. The Elephant Bird är den största fågel som någonsin levat, och egentligen var nästan lika lång som en elefant.

En annan kategori av utdöd fågel, den phorusrhacids, eller "Terror Fåglar, "var dominerande rovdjur i Sydamerika för över 60 miljoner år, från strax efter dinosauriernas utdöende 65 miljoner år sedan, hela vägen fram till den 1. 8 miljoner år sedan, när de gick utdöd, troligen beroende på konkurrens från däggdjur kom över Panama näset från Nordamerika. The Terror Birds var upp till 3,3 m (10 fot) i höjd med dödskallar så länge som 0,7 m (2 fot). Dessa massiva skallar kunde ha använts för att döda ett stort antal däggdjur finns i Sydamerika vid den tiden med bara ett enda slag. Terror Fåglar är en kategori av utdöd fågel som vi kan vara mest tacksam är utdöd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.