Vad är några Antarktis Djur?

500 miljoner år sedan, under den kambriska perioden, låg Antarktis på ekvatorn, ett varmt klimat omgiven av livet i de grunda vattnen i sin kontinentalsockel. Under de kommande 140 miljoner åren, drev kontinenten söder, blir centrerad på Sydpolen, där det har legat sedan dess. Trots sitt läge, för det mesta har Antarktis varit en relativt varm kontinent, även bli en het öken för tiotals miljoner år. Så sent som 50 miljoner år sedan, hade Antarktis tropiskt eller subtropiskt klimat, komplett med pungdjur fauna, kan ättlingar som finns idag i Australien och vissa delar av Sydamerika.

Cirka 40 miljoner år sedan, superkontinent att Antarktis var en del av Gondwana, började bryta upp. Detta gjorde kallt vatten för att bygga och cirkulera runt södra kontinenten, undantränger den varma nord-sydliga strömmar som tidigare gjort området varm. Över tiotals miljoner år, började glaciärerna till form på kontinenten, främst omfattar den 15 miljoner år sedan. Det var bara 6 miljoner år gå till att isarna nått sin nuvarande omfattning. Idag, 98% av kontinenten är täckt av is. är den samtida antarktiska faunan mestadels bestående av kontinentens magra flora, som bara växer under sommaren, och oftast för bara några veckor som mest. De flesta av växterna finns i samma fabriker som först utvecklats för att leva på land-icke-kärlväxter som mossor och levermossor. Många mikroorganismer utgör majoriteten av alla fotosyntetiska organismer på kontinenten. Allt som allt innehåller Antarktis ungefär 200 arter av lavar, 50 icke-kärlväxter, och bara ett par blommande växter, Antarktis hår gräs och Antarktis pearlwort. Under de senaste åren, på grund av den globala uppvärmningen, har grobarhet förvärvsfrekvens bland frön ökat, vilket lett på tjugofem faldig ökning av antalet anläggningar i vissa områden. i nuet, mest Antarktis djur är små ryggradslösa djur, såsom mikroskopiska kvalster, löss, fästingar, nematoder, björndjurens, hjuldjur, och hoppstjärtar. Största uteslutande landlevande medlem i Antarktis djur är en flightless midge (mycket små fly), Belgica antarctica , bara 12 millimeter (0,5 tum) stor. Kroppsvätskorna i många av dessa insekter innehåller glycerol, en glykol som tillåter dem att överleva temperaturer så låga som? 34 ° C (? 30 ° F). Dessa djur är vanligast på den Antarktiska halvön, som trots sin extrem kyla, torrhet och vind, är faktiskt mer beboelig än kontinentens stora interiör.

Antarktis djur och deras larver har ett antal andra anpassningar för att överleva i Antarktis, inklusive tendensen att knippa ihop och förmågan att överleva utan syre i flera veckor i taget. Vissa larver av Antarktis djur är en mörk blå-svart färg, tänkte hjälpa till med att absorbera värme och eventuellt blockera ut ultraviolett strålning som orsakas av ozonhålet över Antarktis. De kan tolerera stora svängningar i salthalt och pH, som orsakas av säsongsmässiga nedsänkning i pingvin guano, saltvatten från havet och sötvatten från smältande is. Vuxna Antarktis djur är alla Wingless, för att hindra dem från att blåsa bort.

Antarktis är en av de mest bebodda platserna på jorden, och kan ytligt sett likna terräng (i fråga om fientlighet) inrättades efter det värsta stressfaktorer i omgivningen på jorden, såsom Supervulkan eruptioner eller stora asteroidnedslag. Detta ger oss en bild av hur livet kan se ut idag om den asteroid som utplånade dinosaurierna var flera gånger större än den var-mestadels ryggradslöst. Den stora temperaturvariationer och torrhet likna mest krävande förhållanden öknarna hela planetens historia, liksom det inre av superkontinent Pangaea.

Antarktis har ett litet urval av sötvatten djur som bor i små sjöar och vattendrag skapad av Meltwater under sommaren. Bland dessa finns små kräftdjur som kallas hoppkräftor, fairy räkor (tros vara förfader till markbundna leddjur), och den gemensamma nematoder. Den längsta floden i Antarktis, Onyx River, ligger bara 30 km (18. 6 mi) i längd, så sötvatten organismer uppenbarligen inte rikligt här, men de finns där de kan överleva.

mer bekant Antarktis djur är fåglar som bor på kusten, bland annat pingviner som Emperor Penguin, Adeliepingvin, Rockhopper pingvin, King Penguin, Ringpingvin och Gentoo Penguin. Den vackra vita Ispetrell är en av bara tre fåglar som häckar uteslutande i Antarktis, och den enda fågel som siktade på Sydpolen. Alla dessa fåglar att överleva på grund av deras förmåga att flyga till isflaken längre norrut under den svåra antarktiska vintern. Under sommaren är Antarktis kust acceptabla når temperaturer mellan 5 ° C och 15 ° C (41 ° F och 59 ° F). Stora pingvin kolonier kan ses som omfattar små kustnära öar, sola. är Vattnen runt Antarktis omges av många djur, bland annat bläckfisk, krabbor, is fisk, krill, plundring fisk, elefant och leopard tätningar, jätte petreller och Antarktis tärnor, knölval och späckhuggare, och många fler. Även pingviner häckar på marken, tillbringade de flesta av sina liv, och få all sin föda från vattnet. Några av djuren runt Antarktis kust displayen polar gigantism, en egenskap som innebär att djur tenderar att få större desto längre är från ekvatorn. Forskarlag har funnit sjöstjärnor och krabbor mer än två meter i diameter. Detta är ett utmärkt exempel på Bergmann styre, en allmängiltighet som anger att djuren blir större ju närmare du kommer till polerna.

Den nyaste av Antarktis djur är bekanta människor, Homo sapiens , vars befolkning tal så stor som 4000 under sommarmånaderna, när forskare kommit för att göra fältarbete och ibland även ta sina familjer med sig. Cirka 70 forskningen baser bibehålls på kontinenten, samtidigt som de vetenskapliga avkastningen för den stora investering som krävs för fartyg i försörjningen. Några av de största drar för forskare är unika fossil hittas på sluttningarna av Antarktis berg, McMurdo Dry Valleys, spöklik grus dalarna i Antarktis interiör, EM-inblandning och lätta föroreningar fria Antarktis högt land, använt som en plats för teleskop och neutrino observatorier och Lake Vostok, en subglacial sjö som har förseglats under istäcket för mellan 500. 000 och mer än en miljon år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.