Vad är homolog rekombination?

homolog rekombination är en form av genetisk rekombination där två liknande DNA-strängar utbyta genetiskt material. Denna typ av genetisk rekombination är också känd som allmänna rekombination, och förekommer över hela spektrumet av levande organismer, vilket visar att det har varit en viktig del av livet på jorden under mycket lång tid. Ett antal funktioner kan serveras genom processen av homolog rekombination, och faktum är att den process som troligen sker i din kropp just nu. En av de viktigaste rollerna för homolog rekombination i meios, som innebär att kroppen skapar genetiska material för reproduktion. Målet med meios är att skapa uppsättningar av haploida kromosomerna som inkluderar hälften av någons genetiska material så att DNA kan ansluta med en annan uppsättning haploida kromosomer från någon annan för att skapa en komplett uppsättning DNA som kan användas för att utveckla en helt ny organism . Men om någons DNA delades helt enkelt ner mitt under meios, skulle detta främjar inte mycket genetisk variation. Det är där homolog rekombination kommer in, DNA är faktiskt blandas för att skapa en helt unik uppsättning av haploida kromosomer. I sexuell reproduktion, homolog rekombination främjar den genetiska mångfalden. Det kan också leda till spontana uppkomsten av nya genetiska egenskaper, om processen går snett. Denna process förklarar varför barn från samma två föräldrar kan se radikalt annorlunda, eftersom de alla innehåller delar av DNA från sina föräldrar, men inte nödvändigtvis samma delar.

Denna process är också inblandat i DNA-reparation. Celler kan använda homolog rekombination för att fastställa DNA som har skadats på något sätt, så att den kan fortsätta att fungera. DNA-strukturen ständigt skadas av en mängd olika faktorer, och utan förmåga att reparera DNA-skador, kunde de celler i kroppen utveckla allvarliga problem. Som framgår av medicinska tillstånd som orsakas av skadade DNA, DNA-reparation inte alltid effektivt.

gentekniker även använder homolog rekombination i sitt arbete. Det tillåter dem att rikta ett specifikt område i arvsmassan för ändring, som medger införande eller borttagande av gener utan att skada eller ändra genomet som helhet. Eftersom området för genteknik framsteg är tekniken förfinas och justeras. Laborationer som studerar arvsmassan hos olika organismer, ofta har utrustning som kan användas för homolog rekombination, och tekniken kan användas till allt från att studera hur olika gener för fysisk utveckling för att skapa djur anpassade laboratorium för experiment.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.