Vad är historia av solenergi?

Människan har försökt att lista ut sätt att fånga ljus och värme från solens strålar i tusentals år. Historia solenergi är ganska lång, med början under 600-talet f. Kr. och framöver nutiden. Det råder inget tvivel om att historien om solenergin inte kommer att sluta någon gång snart. Eftersom endast en liten del av solens energi används även nu, nya upptäckter och nya sätt att utnyttja solens energi kommer att driva på solenergi tidslinjen långt in i framtiden.

Tidigt upptäckte människan sätt att styra solens strålar och syftar dem på en avsedd källa. Denna tidiga historia solenergi sågs först när människor använt förstoringsglas på 600-talet f. Kr. att bränna myror. Senare, under 200-talet f. Kr. av grekerna och romarna som används speglar för att bryta solens strålar för att tända sina facklor för sin religiösa tempel. med 100 f. Kr. , ryktades solenergi ha använts när grekerna återspeglas sköldar av brons på romerska fartyg, vilket får dem att fastna i brand. Även detta konststycke får bara en myt, var återskapades det med flera forskare, inklusive grekiska ingenjör, Anthemius från Tralles. Redan år 600 e. Kr. , som han enligt uppgift "bränna glasögon" och gav myten viss giltighet. Han spelade in sina resultat i sin avhandling med titeln Mechanical paradoxer. Under de närmaste 1300 åren, det förekommer upprepade rapporter om solenergi används till uppvärmning av bostäder, badhus och offentliga byggnader.

historia solenergi fortsätter genom 1700-talet och 1800-talet. Under denna period var intresserade i att förbättra den teknik som används för att fånga solens energi. Till exempel år 1767, en forskare från Schweiz, Horace de Saussure, uppfann en solfångare som användes senare för att värma mat för äventyrare på expeditioner. Av 1816 hade Robert Stirling uppfann en motor som senare skulle användas för att omvandla solens energi till elektrisk energi. Resten av 1800-talet fylldes med forskare utveckla metoder för att utnyttja mer av solens energi och skapa starkare källor för el från energi. Genom 1900-talet, var den fotoelektriska och solceller effekter i centrum för den vetenskapliga världen. Historien om solenergi började bli mainstream. I själva verket var tryckt av 1940-talet en av de mest populära böcker med titeln Din Solar Home . Det riktade folk till början sol arkitekter och berättade för dem hur de kunde ha en sol hem. Under 1950-talet, 1960-talet och 1970-talen blev solceller effektivare. Av 1977 hade Förenta staterna skapade en ny regering installation avsedd att fånga solens energi och omvandla den till el, National Renewable Energy Laboratory.

1980-talet var en viktig tidpunkt i historien om solenergi. År 1981 skapade forskarna första soldrivna flygplan. Då, 1982, kördes det första soldrivna bil över Australien på rekordtid. Dessutom fortsatte solceller produktionen att öka exponentiellt under 1980-talet.

1990-talet var tider med ökad vetenskaplig upptäckt. Solar rätter och mer effektiva solceller uppfanns. En blick på historien om solenergi visar också att taket solenergi blev mer populär under loppet av 1990-talet. År 2001 kunde hustak system köpas på lokal järnhandel, gör solenergin ännu vanligare. År 2000 började bensinstationer, järnvägar och andra företag att använda solenergi i sina byggnader och dagliga aktiviteter. Eftersom tekniken blir allt mer sofistikerade, kommer solenergi att fortsätta att förändra hur människor designa, bygga, arbeta och leva sina dagliga liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.