Vad är ett mikroskop Kondensator?

Ett mikroskop Kondensorn är en viktig del av ett mikroskop. Det fokuserar ljuset som passerar genom skede av mikroskop om exemplaret är monterad ger belysning, kontrast och skärpa. Det finns ett antal olika typer av kondensatorer för användning i olika tillämpningar, och av varierande kvalitet. Att lära sig att anpassa en kondensor rätt sätt är avgörande för att bemästra mikroskopi, som en dåligt utnyttjad kondensorn kan få allvarliga konsekvenser för bildkvalitet och klarhet.

Kylaren består av en lins eller en uppsättning linser monterade direkt under skede. Intensiteten av ljuset kan justeras genom att flytta mikroskop kondensorn närmare eller längre bort från scenen, och bredden på strålen kan justeras genom att bländaren större eller mindre. Helst bör kylaren sättas på en bred öppning, och det bör vara så nära scenen som möjligt. Detta ger bästa skärpa och klarhet. En av de vanligaste typerna av mikroskop kondensorn är Abbe kondensor, som finns i de flesta billiga mikroskop. Mer sofistikerade kondensatorer är också, tillsammans med specialitet kondensorer för aktiviteter såsom mörkfältsmikroskopi. Vissa mikroskop har löstagbara kondensatorer så att användare kan använda olika typer, medan det i andra fall kan kylaren är fixerad i rummet. Det är viktigt att hålla mikroskopet kylaren i gott skick och att hindra den från blir skadade av damm, kemikalier och andra föroreningar. Helst ska mikroskop täckas när de inte används för att skydda kylaren och andra delar, och mikroskopet kan även vara nödvändigt att regelbundet dammas eller borstad för att ta bort smuts. Speciella oljor för att behandla de rörliga delarna av mikroskop är också tillgängliga, för att hålla mikroskop går smidigt och tillförlitligt. För tungt mikroskop, kan serviceföretag bryta ner mikroskopet för att rengöra och underhålla dess komponenter.

kan Inställningarna för mikroskop kylaren justeras med användning av knoppar monterad på kroppen av mikroskop. Vanligtvis, när en optimal inställning har nåtts, kommer det att krävas endast justering sällan. Finjustering av fokus sker en anpassning av okularet, men okularet kommer endast att fungera så bra när kylaren inte är rätt placerade. För människor som inte känner till nyanserna att justera ett mikroskop, kan det hjälpa att be om en snabb handledning från någon som har erfarenhet av mikroskopi, till exempel en lärare i naturvetenskap eller staffer i en butik som specialiserat sig på mikroskop och mikroskopi produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.