Vad är ett elektroniskt mikroskop?

elektroniska mikroskop är ett vetenskapligt instrument som använder en stråle av laddade elektroner att undersöka objekt på nära håll. När du använder mikroskopet, även kallat ett elektronmikroskop kan du se på ytan drag av något föremål. Det finns andra mikroskop som fungerar som ett elektroniskt mikroskop, men ingen med sådan intensitet. När du undersöker ett objekt under ett elektroniskt mikroskop, kan du se i minsta detalj om det även funktioner och egenskaper man normalt inte skulle se, även på nära håll med egna ögon. Du kommer att se grundämnen och föreningar vars syfte är tillverkad av. Du kommer också att kunna se atomerna i föremålet och se dem i rörelse.

uppfanns Den första elektroniska mikroskopet i Tyskland 1931 av Max Knoll och Ernst Ruska. Den elektronmikroskop utvecklades som en ersättare till ljus eller optiska mikroskop, som har sina begränsningar. Ett ljusmikroskop fokuserar omgivande ljus genom en lins för att förstora ett prov, bara tillåter en förstoring på 500x och 1000x, med en upplösning på 0. 2 mikrometer. Det var på grund av denna begränsning att elektronmikroskop var nödvändig. Den elektronmikroskop få forskare att förstora ett objekt upp till 10. 000 gånger sin storlek. Den elektronmikroskop fungerar på samma sätt som den optiska mikroskop. Den enda skillnaden är elektronmikroskop inte använda ljus, utan en stråle av elektroner fokuserad används för att skapa bilden av provet. Detta ger också forskarna information om objektets struktur och sammansättning. När ett objekt är placerade vid basen av elektronmikroskop och räckvidden är påslagen, en ström av elektroner bildas och gå mot objektet. Metal öppningar och magnetiska linser används för att begränsa och fokusera elektronstrålen. När elektronerna träffar objektet, interaktioner börjar hända inuti objektet. Varje förflyttning inne fångas av mikroskop registreras och omvandlas till en bild.

Elektronmikroskop skapades för att arbeta precis som optiska mikroskop så att de inte skulle behöva intrikat konstruerad. Detta ger också forskarna att lära sig att använda mikroskop snabbare. Genom att använda elektroniska mikroskop, läkare, forskare, eller någon som behövs för att undersöka föremål eller prover, kan göra det i minsta detalj.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.