Vad är en representativ provtagning?

representativa urval är en typ av statistiskt urval där forskaren försöker att välja personer som är representativa för en större befolkning. I statistiska urval, folk samlas data från en liten grupp och försöka extrapolera resultaten att göra generaliseringar om en större grupp. Verkligen är representativa urval är oerhört svårt att åstadkomma, och forskare får ägna mycket tid och finansiering för att få de mest representativa urval som möjligt. som ett forskningsverktyg, är statistiskt urval är oerhört värdefullt. Den tillåter människor att studera en population utan att studera varje enskild individ i denna population. Genomsnittlig personer känner väl till statistiska urval, även om de kanske inte känner till det, nästa gång du öppnar en dagstidning, leta efter en artikel som talar om resultatet av en studie. En rad som "67% av amerikanska husdjursägare sova med sina husdjur" är resultatet av ett representativt urval av pet-ägande amerikaner. Övrigt kommer att numret från Sealy ®-madrass Company.

För att få ett representativt urval, måste forskarna först identifiera populationens provtas. I exemplet ovan, ville forskarna att samla in uppgifter om hur många amerikaner sov med sina djur, så var befolkningen amerikanska ägare till sällskapsdjur. Nästa steg för forskarna är att hitta ett sätt att slumpmässigt utvalda personer ur denna befolkning så att de kan undersökningen dessa individer för data.

Om forskarna samlar in för mycket från ett segment av befolkningen, såsom alla American djurägare ska djursjukhus i staden Chicago, är resultatet inte ett representativt urval av befolkningen som studeras. Därför måste forskarna tänka på en mängd olika metoder för insamling av data för att säkerställa att jämnt prover alla aspekter av befolkningen som studeras. När du läser en undersökning som har genomförts med hjälp av representativa urval, det är en bra idé att ta reda på vilka metoder som forskarna använt. Urvalsfel kan ge felaktiga resultat, och därför vill veta hur de insamlade uppgifterna, som det har samlats in från, och vilka typer av kontroller som var på plats för att se till att provtagningen var representativ. Med hjälp av kritiskt tänkande att titta på statistik och representativa urval, kommer du att kunna avgöra om de verkligen är användbar och relevant.

En del ledtrådar att en studie kanske inte är giltiga omfatta användning av egna undersökningar svar, som har en hög icke-svar som skulle förvränga urvalet, samt indikationer på att provet tagits från en mindre subcommunity av en större grupp. Om du läser en studie som säger " X % av européerna äter bröd till frukost" och texten i undersökningen säger att provet erhölls från folk vid järnvägsstationer under förmiddagen pendla, det är inte representativ provtagning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.