Vad är en kommunikation via satellit?

En satellitkommunikation, eller Comsat, är en omloppsbana, artificiella instrument i rymden används för att skapa kommunikationslänkar. Använda förväg radiosändare teknik och flera kretsande mönster, comsats ge en mängd olika kommunikationsbehov, inklusive TV-sändningar och kommunikation med fartyg och flygplan. En satellitkommunikation är särskilt användbart när landbaserade kablar är besvärliga eller omöjliga att använda. Den första satellitkommunikation, Sputnik 1 , lanserades 1957 av Sovjetunionen . Inte vara överträffat i rymdkapplöpningen reagerade USA 1958 med lanseringen av Project score som användes för att överlämna ett inspelat global julhälsning från president Eisenhower. Den första privat sponsrade satellitkommunikation, Telstar , lanserades 1962 som ett gemensamt projekt mellan AT T, Bell Telephone, NASA, den brittiska General Post Office, och det franska nationella Post Office. Telstar var placerad i en elliptisk bana och var den första direkta-relä satellitkommunikation.

Comsats verka i olika kretsar runt mönster, varje klass har olika fördelar. Geostationära satelliter kretsar runt jorden en gång om dagen, centrerad över jordens ekvator. Lanseringen av Satcom 1 1975 ledde till en utbredd användning av geostationära comsats för TV-sändningar. Låg omloppsbana kring jorden satelliter, används främst för satellittelefon i avlägsna regioner, operera från ca 248 miles (400 km) ovanför jorden och cirkeln jorden en gång per 90 minuter. Molinya omloppsbana runt comsats är ett sovjetiskt ändring av geostationära system, och används i TV och radio kommunikation, särskilt i hög latitud områden. Nyligen har kommunikationssatelliter blivit populär i användning av bredband sändningar. Under 2004 infördes XM och Sirius satelliten radiostationer för allmänheten. Som i slutet av 20th Century, har bredbandsuppkoppling sänts med hjälp av ett nätverk av comsats. Denna teknik är särskilt användbart i avlägsna eller svåra att få tillgång regioner, där uppringda anslutningar är ibland omöjligt att få.

I TV-sändning, finns två typer av kommunikation via satellit som används ofta. Direct Broadcast Satelliter (DBS) används för att sända TV till hem-baserade parabolantenner, som vi sett med de nordamerikanska företagen DirecTV och Dish Network, och Storbritannien (UK) bolaget BSkyB. I den 21: a århundradet, har Indien, Tyskland och Storbritannien börjat arbeta med gratis-tv-stationer med DBS-tekniken.

Fixed Service Satelliter (FSS) används också för TV-sändningar, men oftare för att skicka information att från en förälder organisation med lokala nätverk dotterbolag eller direktsända händelser. FSS comsats används också för att sända föreläsningar mellan skolor och universitet, som heter "distansstudier. " Den här typen av kommunikation via satellit krävs en mycket större antenn att fungera väl, och har i stort sett överträffat av populariteten av DBS system.

Comsats har blivit en viktig del av militär kommunikation över hela världen. Förenta staternas militära nu är starkt beroende av den globala styr-och kontrollsystem (GCCS. ) Detta Comsat system är mycket säkert och används som en metod för kommunikation mellan baser, teater av åtgärder, och amerikanska huvudkontor militära grenarna. GCCS är också tros vara avgörande i amerikanska underrättelseinhämtning.

Efter datorer, kommunikationssatelliter anses av många vara den mest inflytelserika teknik för det 20th århundradet. Med ständigt växande tillämpningar av satelliten kapacitet, himlen är nu fylld med hundratals comsats, ofta syns på natthimlen. Många experter är överens om att det inte är en överdrift att säga att de flesta kommunikation i 21: a århundradet sker genom näten kommunikationssatelliter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.