Vad är en elektromagnetisk puls?

En elektromagnetisk puls, annars känd som en EMP, är en elektromagnetisk strålning topp som kan par med elektriska system. Denna koppling leder ofta till skador på ström och spänning i en anordning på grund av den effekt på både elektriska och magnetiska fält. Ofta är det brast resultatet av en explosion orsakad av kärnkraften som producerar ett varierande magnetfält med Sudden Impact. En elektromagnetisk puls kan också orsakas av en enkel kortvariga sprängning av elektromagnetisk energi från ett bredband med hög intensitet enhet. När det gäller militära tillämpningar, är elektromagnetiska pulser orsakas av detonation av en bomb hundratals miles ovanför jordens yta. När det används som ett vapen, kallas detta en hög höjd elektromagnetisk puls enhet. För att denna effekt skall användas, måste den detonation omfattas av parametrarna i tre olika kriterier: höjd av detonationer, utbytet av energi spridda, och full samspel med naturliga magnetfält av jorden. Ytterligare problem kan uppstå när ett mål är avskärmad med anti-elektromagnetisk puls skydd. I de tidigaste dagar kärnvapenprov identifierade forskare effekterna av en elektromagnetisk puls. Dock var forskare känner inte till omfattningen av effekt, vilket resulterar i en långsam förverkliga sina vapen tillämpningar. Forskare under ledning av Enrico Fermi förväntas någon sorts puls från första USA kärnvapenexplosion test 1945. Således var skyddat all elektronisk utrustning från elektromagnetiska puls.

Med fullbordandet av hög höjd kärnvapenprov, från 1962, elektromagnetiska pulser ytterligare förstått. I juli samma år, en 1,44 Megaton kärnvapen detonerats 250 miles (ca 400 kilometer) ovanför jordens yta i Stilla havet. Känt som Starfish Prime, orsakade bomb stora elektriska skador på Hawaii, som ligger 898 miles (ca 1. 445 km) away. Detta stimuleras ytterligare forskning om elektromagnetiska pulser. En nukleär elektromagnetiska puls kräver en särskild rad evenemang för att ta plats. Denna process har definierats av Internationella elektrotekniska kommissionen. Pulserna agera mycket snabbare än traditionell högspänning händelser såsom blixtnedslag, vilket gör skyddet svårt. Gammastrålning från en nukleär detonation gör att atomer i den övre atmosfären att förlora elektroner. Huvudsak dessa elektroner tryck jordens magnetfält ur vägen på samma sätt som en jordmagnetiska storm.

En viktig aspekt av elektromagnetiska pulser, är det faktum att modern teknik är mycket mer mottagliga för negativa effekter än äldre teknik. Enheter som är anslutna till elektriska kablar i huvudsak fungerar som belysning stavar, locka pulsen. Sugrör teknik, som används mycket under den 20-talet var större chans att överleva en sprängning. Med utbyte av dessa elektriska apparater med solid state utrustning, sårbarheten elektronik är mycket vanligare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.