Vad är en elektromagnetisk Relay?

Ett elektromagnetiskt relä är en typ av elektrisk strömbrytare som kontrolleras av en elektromagnet. Den elektromagnetiska relä används i en mängd tillämpningar, inklusive larm och sensorer, signal-switching och upptäckt och kontroll av fel på elektriska distributionsnät. Den elektromagnetiska reläet uppfanns 1835, och dess enkla funktion har inte förändrats mycket sedan dess. Konsumenter interagerar med elektromagnetiska relä i olika former dagligen, från tidsinställda kontor ljus att testa knappar och andra kvalitets-enheter kontroll.

Kärnan i den elektromagnetiska relä, naturligtvis, är en elektromagnet, som bildas av slingrande en spole runt en järnkärna. När spolen är spänningssatt genom att skicka ström genom det blir kärnan i sin tur magnetiserade, locka en svängande järn armatur. Eftersom armaturen navet fungerar det en eller flera uppsättningar av kontakter, vilket skulle påverka kretsen. När det magnetiska avgiften är förlorad, det armaturen och kontakter frigörs. Avmagnetisering kan orsaka ett hopp på spänningen över spolen, skada andra delar av enheten när den stängs av. Därför gör elektromagnetiska reläet brukar använda en diod för att begränsa flödet av avgiften, med katod anslutna till det mest positiva slutet av spolen.

Kontakter på ett elektromagnetiskt relä kan ta tre former. Normalt öppnas kontakter ansluta kretsen när enheten är aktiverad och koppla bort den när enheten inte är aktiv, som en strömbrytare. Normalt sluten kontakt koppla kretsen när reläet är magnetiserade, och en övergång innehåller en av varje typ av kontakt. Konfigurationen av de kontakter som är beroende av den avsedda användningen av enheten.

Den elektromagnetiska server kan kontrollera en effekt på högre effekt än den ingående, och det används ofta som en buffert för att isolera kretsar av olika energi potential som en resultat. När en låg ström appliceras på elektromagneten, kasta switchen är anordning som kan tillåta en högre ström passera genom det. Detta är en fördel i vissa tillämpningar, såsom tripping larm och andra säkerhetsanordningar, eftersom en säkrare låg ström kan användas för att aktivera ett program som kräver mer energi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.