Vad är en Variable Air Volume Box?

En variabel luftmängd box, mer känd som ett VAV-box, är en viktig del av luftkonditionering i alla stora industriella eller kommersiella fastigheter. Luftkonditionering är en del av en större enhet som kallas HVAC system, som omfattar uppvärmning, ventilation, luftkonditionering, och kontrollsystem. Den rörliga luftvolym ruta är en VVS-komponent vid sidan av andra delar av hårdvara såsom spolar och kastruller avlopp, befuktning och avfuktning utrustning, spjäll luft, luftfilter, ledningar, avgassystem, avkastning Plenum luften, och så vidare. Ett VAV-system finns i motsats till ett CAV eller ett konstant luftflöde system. En variabel luftmängd fält är precis vad det låter som-en box som kan hålla en varierande mängd luft. Det hjälper att göra luftkonditioneringssystem effektivare genom att reglera mängden kyla riktade mot någon särskild lokal eller utrymme. Detta kallas för kylning och uppvärmning belastning. Ett rum vars fönster ansikte solen under större delen av dagen kommer att ha en högre kylning belastning än ett rum i skuggan. När ett VAV låda constricts en ventil för att låta mindre luft igenom minskar det mängden energi som förbrukas av fans som direkt luften runt byggnaden.

Modern VAV boxar komma med avancerad utrustning som stödjer automatiserade förändringar luftflöde som effektivitet dikterar. Detta kontrollutrustning är också kopplad till centrala datorer för hela HVAC system för en byggnad. Small press sensorer trycket av luften i lådan och gångjärn öppna och stänga dörrar för att manipulera luftflöde och luft volym.

Forskning pågår för att förbättra variabel lådor luftmängd, miljoner som är installerade i hela landet. Områden som kan förbättras minimera buller, minska behovet av underhåll, finjustera styrsystem och skapa diagnostiska respons system som varna underhållspersonal och ge dem korrekt information om fel innan de ens behöver titta på enheten fysiskt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.