Vad är en Ultraljuds sändare?

Ett ultraljud sändaren är en sändare som ger utsläpp av ultraljud område, med en frekvens för högt för det mänskliga örat att detektera. Ultrasonic sändare ska inte förväxlas med ultraljud sändare som kan sända och ta emot information i samma enhet. För att få information, en separat ultraljud mottagare behövs med ett ultraljud sändare. De två kan säljas tillsammans om de är avsedda att användas som ett par, eller också kan köpas separat. Det finns ett brett spektrum av tillämpningar för ett ultraljud sändare, och dessa produkter kan ses som används i många olika tillämpningar. Hårdvara och elektronikaffärer bära ofta dessa enheter, ibland förpackad som en del av specialprodukter. Människor kan också bygga egna för egna applikationer, eller för dessa enheter genom tillverkarna. En situation där en ultraljuds-sändare kan användas i kommunikation via ultraljud. Dessa kan omfatta överföring av olika former av data. Exempelvis vissa spel kräver att användarna använder ultraljud sändare för att styra spelet, med rörelser sändare och aktiveringar av olika knapparna skickas till en bas konsolen via ultraljud. Dessa anordningar kan också användas i andra typer av kommunikation enheter också.

djur som hundar och fladdermöss kan höra ultraljud. Detta kan vändas till god användning med en ultraljuds-sändare som kan höras av djur men inte människor. Enheten kan användas för att överföra ett varningsljud och signaler som djur är tränade att reagera på, eller vilka djur som kommer att svara på eftersom det liknar alarmläten och andra meddelanden från vilda djur.

Ultraljuds sändare används också ultraljud materialprovning, där ljudvågor strålade i en enhet och en mottagare används för att samla information om hur ljud samverkar med materialet. Variationer i ljudet kan avslöja sprickor, luftbubblor och andra brister.

Dessa produkter används också i olika fynd. En ihopkopplad sändare och mottagare kan användas för att samla information om var ett mål med hjälp av strålade ljudvågor, som kan användas för kartläggning, som syftar vapen, och en mängd andra uppgifter. Likaså är ultraljud sändare används i Ultraljudsrengöring enheter med ultraljud skapar kavitation i rengöringsvätska som agerar för att genomsöka objekt placeras i enheten. En miljö i vilken Ultraljudsrengöring kan ses är i jewelsmithing, där ringar och andra objekt smycken rengörs med ultraljud, eftersom det är skonsamt och mycket effektivt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.