Vad är en Jordvärme värmepump?

En geotermisk värmepump är ett system för uppvärmning och kylning som använder naturliga inslag i ytlig jord. Även känd som GeoExchange, bergvärmepumpar dra energi från de 10 meter av jordens yta. Temperaturen på detta område är generellt sett stabilt mellan 50 ° till 61 ° F (10 ° till 16 ° C). Under vintern kommer en bergvärme pump utnyttja denna jordvärme för uppvärmning, och på sommaren kommer systemet att använda den som en kylfläns för kylning. Den geotermiska värmepumpen består av en slinga som resor under frost linjen, den punkt där yttemperatur inte längre påverkar marken. En köldmediet pumpas genom öglan och utbyte värme med kallare eller varmare jord. Köldmediet fortsätter sedan tillbaka till apparaten, antingen värms eller kyls beroende på säsong. Känt som direkt utbyte, är denna process används mest effektivt i att hålla en apparat eller anordning vid en stabil temperatur. Ofta detta system är gjort av antingen koppar eller polyetylen med hög densitet.

Två olika typer av bergvärmepumpar ofta genomförs i bostäder och företag. Vatten-to-air system ersätta tvingade luft ugnar och ibland centrala luftkonditioneringssystem. Köldmediet används för att värma eller kyla luft som tvingas från geotermiska värmepumpar. Radiatorer och golv värmesystem använda en vatten-till-pumpa vatten värme. Detta fungerar som en värmepanna, värme vatten ledningar som kontrollerar temperaturen i en byggnad. Tyvärr kan dessa system inte kan användas för kylning. var bergvärmepumpar först utvecklades på 1940-talet. Enligt US Department of Energy, finns det cirka 50. 000 nya enheter installerade i landet varje år. Dessa pumpar är vanligast i hushåll som ersättning för traditionella värme-och kylsystem. En geotermisk värme pump kostar ungefär $ 2,500 US dollar (USD) per ton kapacitet. Flesta hem behöver en tre-tons apparat för att kontrollera temperaturen. Detta innebär att den genomsnittliga konsumenten betalar för installation och utrustning under loppet av fem till tio år med energibesparingar. Komponenterna i värmepumpen själv har en livslängd på 25 år, medan jordslinga varar i nästan 50 år.

En geotermisk värmepump skiljer sig från traditionella former av värme eller kyla för att den inte använder ett bränsle eller kemikalier för att hålla temperaturen. Ugnar och pannor överföra värme genom en metod för förbränning. Detta skapar koldioxidutsläpp som kan förorena atmosfären. Enligt US Energy Information Administration, den genomsnittliga hem producerar 5. 550 ton koldioxid släpps ut varje år i värme eller kyla. Genom att använda en geotermisk värmepump är att antalet huvudsak omintetgöras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.