Vad är den globala uppvärmningen?

globala uppvärmningen beskriver vad som skulle hända om världens klimat värms. I själva verket, att den globala uppvärmningen statligt överskott växthusgaser släpps ut i luften kommer att fälla solens värme i jordens atmosfär. Ansamling av att värmen kommer att värma upp jorden, orsakar klimat förändras. Klimatförändringar kan ha förödande effekter på vår planet och de som lever på det. Sådana effekter kan ske i form av stigande hav nivåer och starkare stormar.

Överdriven växthusgaser är skyldiga till den globala uppvärmningen. Vanligtvis, när solen lyser på jorden och värmer det, en naturlig mängd växthusgaser, som koldioxid och vattenånga, kommer att fälla en del av värmen och hålla jorden varm, ungefär som glaset i ett växthus. Dock är en del av denna värme också rätt att fly ut i rymden. När fossila bränslen förbränns, är mer växthusgaser släpps ut i luften, vilket leder till ett överskott. Stället för att låta värmen fly ut i rymden, de gaser i atmosfären kommer att återspegla mer värme än nödvändigt tillbaka till jorden. Den globala uppvärmningen kan det få långtgående och förödande. Den varmare havsvatten kan leka större, starkare stormar, och kan också leda till en obalans i havet flora och fauna. Dessutom kan varmare temperaturer gör att isarna smälter. Denna is smälter kan orsaka ocean nivåerna att stiga. Dessutom utan isen, djur, till exempel isbjörnar, som är beroende av isen kommer att drabbas. Det finns de som inte håller med om att den globala uppvärmningen är ett hot. Vissa experter citerar fakta som hävdar att jorden faktiskt har kyla under en period på flera decennier. Andra forskare pekar på is forsränning och andra bevis som visar att jorden kan vara i en nedkylning snarare än en uppvärmning, trend. Andra forskare är överens om att en värmande trend som händer, men att det är naturligt. Ser man tillbaka i jordens klimat historia visar en trend av uppvärmning och kylning, och jorden, säger de, är helt enkelt i en period av uppvärmning.

Trots diskussionerna om huruvida den globala uppvärmningen är ett verkligt hot eller inte, det finns åtgärder som vidtas i ett försök att minska avfallet. Människor uppmuntras att spara energi och minska utsläppen på olika sätt. Kompakta lysrörslampor använda mindre energi. Således, de kräver mindre fossila bränslen som ska brännas för att skapa elektricitet. Bilar har också blivit mer bränslesnåla så det finns mindre utsläpp släpps ut i luften.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.