Vad är Simulation Argument?

Simulation Argument, utarbetat av Oxford filosofen Nick Bostrom, presenteras så att det kan finnas en hög sannolikhet vår värld är en datasimulering drivs av ett mer avancerat, "postmänskliga" ras. Närmare bestämt hävdar Simulation argumentet att "åtminstone ett av följande påståenden är sant: (1) den mänskliga arten är mycket sannolikt att gå utrotade innan en" postmänskliga "stage, (2) alla postmänskliga civilisation är extremt osannolikt att köra ett stort antal simuleringar av deras evolutionära historia (eller varianter därav), (3) Vi är nästan säkert lever i en datorsimulering. (Citerat från Boströms papper införa Simulation Argument, Are " You Living in a Computer Simulation? ")

Simulation Argument börjar med antagandet att det är teoretiskt möjligt för en mycket avancerade ras att ordna informations-bearbetning moduler (neuroner, kretsar, whatever) i sammansättningar som representerar slutna världar bebodda av medvetna varelser. På detta sätt skulle det vara möjligt för dessa avancerade lopp att köra förfader simuleringar-det vill säga simuleringar av sina förfäder eller andra primitiva raser enkelt att simulera i sina datorer. Om det totala antalet simulerade världar i universum överstiger antalet verkliga världen, då är det logiskt att anta att sannolikheten vi befinner oss i en simulerad värld är relaterad till det förhållandet, oavsett hur "riktiga" världen tycks vår mänskliga intuition.

Kring tillkomsten av det 21-talet kunde alla datorer i världen processen tillsammans omkring en miljard miljarder operationer per sekund (10 ^ 18 op /sek) och hålla flera petabytes (10 ^ 15 bytes) data. Dessa värden är exploderande exponentiellt med en fördubbling gånger i ungefär ett år för behandling av makt och flera månader för data. Den mänskliga hjärnan, som är en maskin också har en mätbar mängd datorkraft och datalagring. Kognitionsvetare uppskatta mänsklig makt hjärnans bearbetning på mellan 100 biljoner och 100. 000 biljon operationer per sekund, även om vissa uppskattningar är betydligt lägre. Tom Landauer, en forskare som specialiserat sig på mänskligt lärande, har uppskattat att människans minne är någonstans mellan 200 och 300 megabyte stort.

Om ökningstakten för datorkraft och datalagring fortsätter att öka exponentiellt, eftersom de har möjligen gjort det innan för främmande raser som genomgår sina egna datorer revolutioner, kommer vår art ha kontroll över ett helt enorm mängd datorkraft och lagringsutrymme. Med rätt program kan detta utrymme användas för att köra simuleringar av det förflutna på så hög upplösning att invånarna i simuleringen blir medvetna varelser med egna erfarenheter, planer, förhoppningar, önskningar och trossystem. Om detta är en gemensam developmental milstolpe bland intelligenta arter i universum, så det kan finnas en mängd förfader simuleringar, och vår värld skulle kunna vara en av dem. Möjliga alternativa hypoteser inkluderar möjligheten att alla intelligenta raser gå dö innan de når till det avancerade krävs för att köra förfader simuleringar, eller att det finns någon universell anledning avancerade tävlingar körs inte förfader simuleringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.