Vad är Natriumtripolyfosfat?

Natriumtripolyfosfat (STPP) är ett natriumsalt av triphosphoric syra som ger intryck av vit kristall pulver. Det är luktfri och är vattenlösligt. I en mycket kontrollerad miljö, det görs genom att kombinera Mononatriumfosfat och dinatriumfosfat. Bland dess många användningsområden, allmänt sodiumtripolyfosfater används som byggmästare och konserveringsmedel. Som en byggmästare, sodiumtripolyfosfater huvudsakligen används i tvättmedel och tvål. Detta inkluderar maskindiskmedel och tvättmedel. Det används i de flesta gel, flytande, tabletter och pulver av varje typ av tvättmedel. I tvättmedlet, hjälper det att stärka rengöring.

Natriumtripolyfosfat är en stark rengöring ingrediens som typiskt sett kan befria rätter och tyger av mark och fläckar. Dess viktigaste funktion är att det möjliggör tensider att arbeta i sin fulla potential. Dessutom hindrar det nedfall av jord och fungerar som en pH-buffert. Den mjukgör tvättmedel vatten och kan användas som ett vattenreningsverk, liksom. Många rengöringsmedel, inklusive yta och rengöringsmedel toalett, innehålla STPP grund av sin rengöring komponent.

användningar av sodiumtripolyfosfater även använda det som konserveringsmedel. Det kan användas för att bevara livsmedel såsom rött kött, fågel och skaldjur, hjälpa dem att behålla sin ömhet och fukt. Sällskapsdjur och foder har varit känd som behandlas med STPP som betjänar samma allmänna syfte som det gör i livsmedel. STPP också har använts för att hjälpa till att bevara kvaliteten av drycker såsom mjölk och fruktjuicer. Det finns många andra användningsområden för sodiumtripolyfosfater, liksom. Det används i färg som pigment dispergeringsmedel. Keramik använda den för att sprida lera och pappersbruk använda den som en oljebeständiga agent vid bestrykning av papper. Därutöver har använts som en GARVÄMNE att göra läder och mineraler i cement har varit känd som behandlas med det. Natriumtripolyfosfat också har använts som tillsats i tandkräm på grund av dess rengöring.

allmänt Det rekommenderas att sodiumtripolyfosfater lagras i en sval och väl ventilerad område. Direkt solljus och fuktiga områden vanligtvis bör undvikas. Om STPP kommer i kontakt med huden skall området sköljas. Om ögonkontakt sker, är det viktigt att genast spola ögonen. STPP är inte avsett att förtäras eller direkt inandning av antingen människor eller djur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.