Vad är Microsats och Picosats?

Microsats och picosats är små satelliter. Även om det finns någon formell klassificering, är de allmänt som ett följande:

Satelliter med en våt massa (inklusive bränsle) mellan 100-500 kg (220-1100 lb), kallas ibland minisatellites, men oftast bara "små satelliter. " En minisatellite har en storlek någonstans mellan ett litet kylskåp och en liten bil. Ofta beror det minisatellites (och allt mindre) släpps som en del av ett paket med mer än en, där en nyttolast släpper flera underavdelningar på att nå omloppsbana. Trots att relativt små, minisatellites använder i regel samma teknik som större satelliter.

Mikrosatelliter har en våt massa mellan 10 och 100 kg (22-220 lb): ungefär mellan storleken på ett litet kylskåp och en mikrovågsugn. Förkortat "microsats, är" mikrosatelliter i rymden inte förväxlas med samma term i genetik, vilket betyder något helt annat. Microsats är populära med universitet och företag som vill utföra experiment i rymden men saknar medel att starta ett konventionellt storlek satellit. Eftersom den aktuella kostnaden för att starta något i rymden är ca $ 5000 per kg, lanserar en microsat fortfarande kostar mellan $ 50. 000 och $ 500. 000.

nanosatelliter, eller "nanosats", är nästa steg mindre än microsats. Dessa har en våt massa mellan 1 och 10 kg (2. 2-22 lb). Nanosatelliter har en storlek ungefär mellan som en brödrost och en mikrovågsugn. De är tillräckligt små för att många kan sättas in, vilket gör "svärmar". Ibland kan dessa svärmar samordna med en central, större satellit, som skickar data till marken med hjälp av en kraftigare antenner. Komplexa dockning förfaranden är också möjliga. Microsats och nanosats är tillräckligt små för att innovativa framdrivningssystem, är attityden kontroll, kommunikations-och beräkning krävs.

Picosatellites är den minsta, med en våt massa mellan 0,1 och 1 kg (0. 22-2. 2 lb), mellan storleken på en brödrost och en tennisboll. Dessa är de minsta satelliterna och några av de mest intressanta. CubeSat är en standardiserad version av en picosatellite, med måtten 10 cm x 10 cm x 10 cm. Dessa är särskilt populär i den akademiska världen. Dess dimensioner har valts ut beror det organ som ansvarar för att spåra satelliter och rymden skräp bara spår objekt av denna storlek eller större.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.