Vad är Magnetorheological Fluid?

En magnetorheological vätska är en fascinerande smart vätska med förmågan att växla från en vätska till nästan fast under inflytande av ett magnetfält. Det är vanligtvis används för tillämpningar inom bromsning. Termen "magnetorheological vätska" kommer från en kombination av magneto, mening magnetiska och rheo, prefixet för att studera deformationer i fråga som gäller stress. Magnetorheological vätskor för närvarande inte är allmänt använd men anses en futuristisk typ av material.

Metoden för driften av en magnetorheological vätska är enkel. En magnetorheological vätska består av mikrometer storlek ferroparticles, partiklar som järn som svarar på ett magnetfält, tillfälligt i en oljebaserad medium. Om du inte är påverkad av ett magnetfält, partiklar flyta fritt, vilket gör materialet att uppföra sig som en kolloidal blandning, till exempel mjölk. När ett magnetfält är påslagen, dock ferroparticles anpassa i vertikala kanaler längs fältets flux linjer, som begränsar vätskeflöde och öka viskositet upp till omkring som en svag plast.

På grund av styrkan i magnetorheological vätskan kommer från anpassas ferroparticles som endast utgör en minoritet av den totala blandningen, det finns bestämda gränser för hur starkt det kan vara, men den stora skillnaden mellan "off" och "on" läge gör det tilltalande för användning i en mängd tillämpningar där konventionella bromsarna är ineffektiva. Oftast är magnetorheological vätska hålls mellan två små plattor, bara några millimeter från varandra, vilket maximerar blandningen bromskraft egenskaper. Systemet måste arrangeras så att den magnetiska flödestätheten rader vinkelrätt mot färdriktningen måste stoppas.

För cirkulär rörelse, en av de bästa målet ansökningar föreställa en rotor med ekrar snurrar fritt i en magnetorheological vätska. När rotorn måste stoppas, en serie små magneter ger magnetflödet linjer som strålar ut från centrum rotorn skapar ferroparticle kedjor i medium som strålarna pekar bort från solen. Dessa strålar fångst på ekrarna, radikalt bromsa dem. Även om ekrarna bryta igenom den anpassade partiklar orsakar bestående magnetfält dem att snabbt ställa om, redo att ta nästa inkommande talade. Detta arrangemang ger en kraftfull roterande broms.

Forskargrupper undersöker andra möjliga tillämpningar för magnetorheological vätska, såsom organ Armors som är flexibel, men blir snabbt fast vid kontakt med en inkommande kula.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.