Vad är Human Factors Engineering?

Mänskliga faktorer Engineering är en generalist term som används för att beskriva ett antal discipliner som studerar hur användarna uppskattar och interagera med produkter. Detta kan inkludera produktdesign och branding, produkt psykologi, användargränssnitt design och utbildning factoring. Mänskliga faktorer Engineering nämns i stora delar av världen som ergonomi och kan ibland förkortas till enbart mänskliga faktorer eller humana konstruktioner.

Mänskliga faktorer bygger på experter inom många olika discipliner för att ge en klarare bild av hur en människa interagerar med en produkt. I synnerhet användning i den mänskliga faktorn är ingenjörer, designers, psykologer och dataprogrammerare. I vissa situationer kan andra experter behövas, beroende på den specifika produkten-pedagogiska produkter kan behöva insikter i en professionell utbildning, medan ett tal program kan använda en lingvist att avgöra hur människor är mest sannolikt att interagera med programvaran. Det viktigaste målet för den mänskliga faktorn är att analysera hur människor är benägna att använda en produkt, samt att utforma produkten på ett sådant sätt att den känns mest naturlig för dem. Mänskliga faktorer har sitt ursprung i andra världskriget, när det användes för att hantera flygplan utformning så att nya flygplan skulle kunna byggas så att piloten att lätt tillgodogöra sig den mängd av information han fått. Av 1950-talet hade mänskliga faktorer blivit en fullfjädrad disciplin, att föda ett antal nischade områden som biomekanik och Teknisk psykologi. Den Human Factors tidning grundades vid denna tid i USA, som inleder en ny era av människa-maskin interaktion. Tidiga mänskliga faktorer forskning behandlas främst med industriell och maskiner försvaret och hur de interagerade med människor, även om vissa tidiga konsumentundersökningar genomfördes också.

Med start i början av 1980-talet gjorde den mänskliga faktorn i full språng mot konsumenten riket, särskilt med tillkomsten av persondatorer. Utveckling av programvara krävs för att komma med starka användargränssnitt som var naturligt för människor att använda och mänskliga faktorer ingenjörer spelat en avgörande roll för hur utseendet och känslan hos de datorer som vi använder i dag. Verkstadsindustrin på arbetsplatser möbler inledde också starkt beroende av mänskliga faktorer, särskilt den form som avses i Förenta staterna som ergonomi och biomekanik. Stolar utformades med fysiska hälsa i åtanke, och skrivbord skapades för att erbjuda lättillgänglig och rörlighet i olika situationer.

Vid sitt hjärta, mänskliga faktorer Engineering söker helt enkelt för att minska känslan av spänning som uppstår hos många människor när de behöver interagera med en maskin. Dess främsta mål är en helt naturlig känsla när en produkt, vare sig materiella eller virtuella. Framtiden för den mänskliga faktorn är mycket spännande, med revolutionerna i rösten interaktion, antropomorfa robotteknik och system att lära sig och anpassa sig till återkommande åtgärder alla strax över horisonten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.