Vad är Food and Nutrition Science?

Mat och näring vetenskapen är ett kunskaps-som inbegriper flera olika vetenskapliga discipliner, alla med anknytning till huvudstudien av mat och hur de olika delarna samverkar med varandra, och den levande kroppen. Vetenskapen inblandade i livsmedelsproduktionen kan vara ganska omfattande. Detta gäller särskilt när man talar om blandade grödor, till exempel genetiskt modifierade organismer (GMO), och även mat som genomgår omfattande bearbetning för att bli en helt annan produkt, liksom många spannmål.

Alla som arbetar med mat och näring vetenskapen måste ha kunskap om flera olika vetenskapliga områden, såsom kemi, biologi och nutrition. Tillsammans, alla principer lärt sig i dessa områden kommer att användas i en livsmedelsforskaren arbete. Utan ett komplett bakgrund inom dessa områden, mat och näring vetenskapen kan inte helt klarlagd. Därför som en förutsättning, måste studenterna är intresserade av området har en grundläggande förståelse av dessa andra vetenskapliga ämnesområden. Till exempel, för att förstå hur surt eller basiskt livsmedel påverkar kroppen, är det först nödvändigt att förstå vad sur och alkalinitet är och hur kroppen hanterar dessa livsmedel. Det är känt att blod är något basiskt med ett pH-värde mellan 7,35 och 7,45. Därför försöker balansera livsmedel i denna nivå kommer att ge den mest naturliga intaget möjligt för kroppen. De personer som inte har ett pH-balanserad kost kommer att sätta press på kroppen att reglera pH-värdet på egen hand, vilket kan leda till hälsoproblem och allmän trötthet, som det organ som arbetar för att göra saker som annars skulle ske genom en korrekt diet .

Mat forskare är också ansvarig för forskning och utveckling av nya livsmedel. Precis som med den alkaliska mot försurning fråga, det finns hundratals andra interaktioner som måste beaktas med mat och näring vetenskap. Om man tittar på kemin i en ny produkt, och kör tester på dess samverkan med andra kemikalier kan vara mycket viktigt. Medan vissa ingredienser kan vara till synes inert själva, kunde de bli mycket potent, och även farlig, om den är blandad i fel formel.

Studenter intresserade av en karriär inom Food and Nutrition vetenskap kommer att ta kurser i grundläggande vetenskaper, samt avancerade kurser i många olika livsmedel områden. Gemensamma kurser för studenter, förutom grunderna, är säkra livsmedel av teknik, människoföda och mikrobiologi. Efter examen kan många Food Science arbeten hittas med livsmedelsföretag och med myndigheter, såsom Food Drug Administration.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.