Vad är Amphicoelias Fragillimus?

Amphicoelias fragillimus var sauropod växtätande dinosaurie, troligen den största dinosaurien (eller djur av något slag) som någonsin funnits. Dess trovärdighet har ifrågasatts eftersom det enda ben av dinosaurier, en partiell kota och en gigantisk lårbenet, har sedan gått förlorade. Den kota fragment, beläget vid en anställd vid amerikanske paleontologen Edward Cope 1877, mätt 1,5 m (5 ft) lång. Den kota det var en del av under den tid Dinosaur skulle ha varit 2,7 m (8,8 m) lång. Extrapolera längden på kotan den totala storleken på dinosaurier, grundad på liknande art, har gett en beräknad längd av 40-60 meter (131-196 m), med en vikt på upp till 122 ton (135 ton), längre än en blåval men ungefär två tredjedelar sin vikt.

Amphicoelias , som betyder "dubbel-ihålig" är en hänvisning till djurets ryggrad tunna väggar, som skulle ha behövts att möjliggöra ett djur av den storleken att göra sitt eget skelett. Den andra delen av artens namn, fragillimus , är en hänvisning till hur skör den fossil. Det upptäcktes i Colorado slamsten, en svag klippa som har tendens att splittra upp i små, oregelbundna kuber. En skiss av fossila avslutades bara från en vinkel, vilket är ovanligt eftersom Edward Cope rykte för detaljer och teckningar från olika vinklar av alla viktiga fossil. Historiker orsak till att detta kan ha berott på att de fossila uppdelad i bitar efter första skiss.

Amphicoelias var en Diplodocider dinosaurie, en familj av sauropoder är kända för sin extremt lång och smal organ . Liksom andra sauropoder, en vuxen Amphicoelias förmodligen skulle ha haft något behov av att oroa sig för rovdjur och spenderar all sin grönska tiden bete sig på samma höjd som chef, vilket skulle ha varit cirka 9 meter (30 fot) från marken. Det är osäkert hur gammal dinosaurie skulle ha varit vid dödsfall eller hur snabbt den växte: Det beror på dess metabolism. Om det var varmblodiga som däggdjur, skulle det ha vuxit till full storlek på ungefär 10 år, växer ett genomsnitt på cirka 20 m /år, 1,7 m per månad, eller några inches per dag. Om det var kallblodiga gillar reptiler, skulle det ha krävts ett helt sekel att nå den storlek då den dog. Forskarna fortsätter att diskutera om dinosaurier i allmänhet var kallt eller varmblodiga, och konsensus verkar vara att de var någonstans mittemellan.

Tyvärr, alla rapporter om Amphicoelias efter 1870-talet tyder på att benen i fråga hade försvunnit. Det finns således mycket kontroversiellt när dinosaurier presenteras som möjligen är en av de största varelser som någonsin har levt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.