Vad Potential för förnybar energi?

Potentiell förnybar energi är så gott som jordens naturresurser. Genom att utnyttja dessa källor, inklusive solen för sol och vind för vindkraftverken, behöver elektricitet runt om i världen kan sannolikt vara nöjd. Även om potentialen för förnybar energi fortfarande är lovande, det är ekonomiska, teknologiska och politiska utmaningar som hindrar dessa kraftkällor från att vara optimerad till sin fulla kapacitet.

Solar som en förnybar energikälla är mycket lovande, även om solenergi energi fortfarande ett utvecklingsland form av alternativ energi. Solen producerar tillräckligt med energi för att försörja världens makt behov, men att utnyttja den makten är en krävande uppgift som kräver sofistikerad teknik. Dessa tekniker kan vara kostnadseffektivt avskräckande, men med varje ny utveckling sol blir ett mer ekonomiskt alternativ. I USA, solenergi har potential att befria nationen från beroendet av utländsk olja till 2050, enligt Scientific American . Förutom sol potential för förnybar energi, vindkraft på el fortsätter att få fäste i hela världen. Även vindkraft har visat sig generera elektricitet för hundratals miljoner hem redan, det finns mer tillväxt att uppnå. Vissa länder mer beroende på tekniskt avancerade vindkraftverk för en betydande del av en nations elektricitet än andra.

Om världen var att utnyttja den fulla potentialen för vindkraft, skulle det vara mer än tillräckligt för att möta den globala efterfrågan på energi. Det är bland de mest kostnadseffektiva och renaste former av potentiell förnybar energi. Utmaningarna hör det faktum att vinden är en rörlig kraft som inte är verksamt 100% av tiden. Detta gör det svårt för allmännyttiga företag, som ger de ledningar för vindkraft, att överväga vindkraften som en enda källa till elektricitet.

Andra hinder för spridning av vindkraft kan knytas till tillståndsgivning, och är mer tydligt i vissa regioner än andra. För att vindkraften potential optimeras, det måste vara konsekvent politiskt stöd i en region och utbredd tillgång till moderna ledningar. På platser som Danmark och England, dessa hinder är ett mindre problem än de är i USA.

är potentialen för förnybar energi allt mer sannolikt att realiseras med de tekniska framstegen, särskilt för solenergi potential förnybar energi. Utvecklingen i fiberoptik, till exempel, kan driva solenergi en ny nivå. Solpaneler anses vara betungande, och för vissa, visa dessa paneler på ett hustak är fult. Fiberoptiskt teknik kan leda till mer hanterliga solpaneler som kan vara dolt. Denna tekniska utveckling kan användas för att ersätta omständliga solpaneler med något mer hanterbart, och driva införandet av förnybara energikällor i hela världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.